Björkgården demensboende

Entré Björkgården

Entré Björkgården

Stängt för besökare

Med anledning av Coronaviruset och dess spridning är det tills vidare besöksförbud på kommunens äldreboenden.

Det innebär att du som besökare eller anhörig inte får besöka boendet. Endast de som arbetar eller bor där får tillträde till lokalerna.

För mer information, läs nyheten gällande Besöksförbud på äldreboenden

Om vårt boende

Björkgården heter vårt boende för personer med demenssjukdom. Vi erbjuder god omvårdnad, delaktighet, trygghet och gemenskap.

Den vård, omsorg, stöd och service som vi erbjuder ska anpassas efter den enskildes behov och ge möjlighet till god livskvalitet.

Omsorg och service ska hålla högsta kvalité och personalen är välutbildad och arbetar på ett personcentrerat förhållningssätt. Detta innebär att personens upplevelser sätts i fokus och inte sjukdomen.

Boendet ligger centralt i Mullsjö och är indelat i fyra enheter Syrenen, Häggen, Ängen och Gläntan. Sammanlagt erbjuder vi 32 lägenheter. 

På Björkgården bor du i en ombonad miljö i egen lägenhet som ligger på markplan. Här finns det möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter och måltider. 

Björkgårdens närmiljö

Alla enheter har tillgång till uteplats/trädgård. Utemiljön är väl anpassad utifrån de behov som de boende har. Det finns trivsamma uteplatser som gärna används när vädret tillåter. Runt Björkgården finns en asfalterad promenadslinga och i anslutning finns även ett stort grönområde med boulebanor. 

Lägenheterna på Björkgården är kooperativa hyresrätter, Mullsjö omsorgsbostäder.

Riksbyggen och Mullsjö kommun bildade 2011 Mullsjö omsorgsbostäder som är en kooperativ hyresrättsförening. Detta innebär att man som hyresgäst ”äger sitt boende”.

Man betalar 100 kr vid inflyttning och 100 kr dras av hyran vid utflyttning. 

Riksbyggen förvaltar byggnaden och kommunen ansvarar för vård och omsorg.

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 14 april 2020