Akut hjälp, socialjour

Ring 112 när det inträffat en olycka, brand, akut sjukdomsfall, misshandel eller vid pågående brott. Du hamnar då hos SOS Alarm.

Till socialtjänsten kan du ringa om du upplever att du eller någon annan inte har det bra och behöver hjälp. Socialtjänsten når du via receptionen 0392-141 76

Ring SOS Alarm när du är i en nödsituation och behöver omedelbar hjälp. Polis, ambulans, brandkår, sjöräddning, fjällräddning, giftinformation, jourhavande läkare, flygräddning. Öppet dygnet runt.

Telefon
112

Webbplats
SOS Alarmlänk till annan webbplats

Har du sett och hört något som ger dig misstanke om att ett barn far illa i sitt hem? Då ska du ta kontakt med socialtjänsten.

Telefon
0392-141 76

Mer information
Misstanke om barn som far illa.

Om du behöver akut hjälp utanför kontorstid, i första hand när barn far illa eller när det gäller våld i nära relationer.

Telefon
112 och begär socialjouren

Sjukvårdsrådgivningen svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar till rätt vårdmottagning när så behövs. Sjukvårdsrådgivningen är öppen dygnet runt.

Telefon
1177

Webbplats
1177.selänk till annan webbplats

Du kan kontakta Vårdcentralen i Mullsjölänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som drivs av region Jönköpings län.

Känner du någon som funderar på självmord?

Självmordslinjen Mind är till för dig som går i tankar på att ta ditt liv. Välkommen att ringa, mejla eller chatta anonymt med Självmordslinjens volontärer.

De har öppet dygnet runt och samtalen till Självmordslinjen är gratis, utöver din telefonoperatörs öppningsavgift (en markering).

Telefon
90101 eller chattlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Webbplats
Mindlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster är en ideell förening som arbetar för psykisk hälsa och stöder människor i kris.

Du kan även ringa sjukvårdsupplysningen 1177 för stöd och råd.

Barn- och ungdomshälsan är en mottagning för barn och ungdomar 6-18 år. Där finns socionomer, psykologer och barnsjuksköterskor som kan hjälpa dig om du inte mår bra eller om det till exempel är bråk hemma.

Telefon
036-32 96 70

Webbplats
Barn- och ungdomshälsanlänk till annan webbplats

En väg in

- en kontakt för råd, bedömning och hänvisning för barn och unga som behöver hjälp vid till exempel psykisk ohälsa, psykiatriska tillstånd, oro, ångest, stress eller depression. Ring 010-241 10 30 eller logga in på 1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

För barn under 6 år: kontakta barnhälsovården i första hand.

Telefon
010-241 10 30

Webbplats
1177.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barns och ungdomars hälsa - Region Jönköpings länlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

I kommunen finns en krisgrupp, så kallade POSOM-grupp bestående av ca 25 personer från olika yrkesgrupper där någon alltid kan nås för att hjälpa och stödja vid olika slag av händelser.

Mer information
POSOM-gruppen

Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa. De har öppet dygnet runt och du ringer gratis oavsett var du bor. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.

Telefon
020 - 50 50 50

Webbplats
Kvinnofridslinjenlänk till annan webbplats

Till BRIS som är barnens hjälptelefon kan alla under 18 år ringa och prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ditt nummer syns inte på BRIS telefoner. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Behöver du mer hjälp, be att få tala med ett BRIS-ombud.

Telefon
116 111

Webbplats
BRIS för dig som är unglänk till annan webbplats

Hit är alla vuxna välkomna att ringa anonymt för att prata om vad som helst. Det kan vara allt från svåra till mer vardagliga frågor. Du kan ringa oavsett om det gäller dina egna barn eller andras barn och få information om var du kan vända dig för att få ytterligare hjälp. Du kan vara anonym.

Telefon
077 - 150 50 50

Webbplats
BRIS för dig som är vuxenlänk till annan webbplats

Du är aldrig så ensam som du kanske känner dig ibland. Du som är under 25 år kan ringa Röda Korsets jourhavande kompis och prata om det där som du inte vill eller vågar ta upp med någon annan.

Telefon
020 - 222 444

Öppettider
må-fre kl. 18-22 och lö-sö kl. 14-18

Webbplats
Jourhavande kompislänk till annan webbplats

UMO är ungdomsmottagning på nätet för unga mellan 13 och 25 år. På sajten finns information om sex, hälsa och relationer och möjlighet att ställa anonyma frågor till personal som jobbar på ungdomsmottagningar. Det finns även bra tips på vad du kan göra om du mår dåligt.

Webbplats
UMO.selänk till annan webbplats

Skriv ut
Senast uppdaterad: 5 februari 2021