Hälsocenter

Hälsocenter är en plats där du kan få stöd att skapa hälsosamma vanor för att leva ett friskare liv.

Detta är en länsövergripande satsning där målet är att Hälsocenter ska finnas i länets alla kommuner.

Hälsocenter är till för dig som känner att du behöver stöttning i att komma vidare när det gäller förändring av dina levnadsvanor, exempelvis fysisk aktivitet.

Tillgång till hälsocenter får du via din vårdcentral, som en fysisk aktivitet på recept. Om du behöver ett annat stöd än vad som finns på vårdcentralen, men inte är redo att ta steget direkt till föreningslivet eller en träningsanläggning, då är Hälsocenter något för dig. Målgruppen är personer i åldrarna 50 år och uppåt.

Hälsocentret finns på Mullsjö Simhall

Centret drivs av kommunens hälsocoach, Kajsa Limnell. Förutom tillgången till simhallens bassänger och gym, finns också närheten till natur, utegym och elljusspår.

Så här går det till:

  • Du hänvisas från vårdcentralen till ett Hälsocenter via FAR, Fysisk Aktivitet på Recept, och hälsocoachen Kajsa Limnell kontaktar dig för att boka tid till det första samtalet.
  • Efter samtalet har du tillgång till hälsocentret i 6 månader. Då ingår tre coachande samtal och individuellt utformade aktiviteter. Om du vill träna på Hälsocenter tillkommer en kostnad på 100 kronor per månad. Vill du ha stöd i hemträning/uteträning är det gratis.

I filmen här nedan kan du se vad Hälsocenter har att erbjuda dig.

Logotyper för Mullsjö kommun och Hälsocenter

Kontakt

Senast uppdaterad:
7 december 2022