Om kommunala förskolan

Fyra barn som utforskar vatten, bygger med klossar och målar.

Förskolan lägger grunden för det livslånga lärandet genom att stärka självkänslan baserat på ett entreprenöriellt förhållningssätt.

Förskolan vänder sig till barn i åldern 1-5 år. För barn i åldern 3-5 år erbjuds avgiftsfri förskola (allmän förskola) 15 timmar i veckan. Förskolan innefattar också öppen förskola som är en öppen verksamhet för vuxna och barn i åldern 0-6 år.

I Mullsjö kommun finns både kommunala och fristående förskolor. På sidan Fristående, privata förskolor kan du läsa mer om deras verksamhet.

I den här filmen får vi följa Amir en helt vanlig dag på förskolan. Filmen riktar sig till dig som har barn i förskoleåldern och som inte har kommit i kontakt med den svenska förskolan förut. Här får du svar på de vanligaste frågorna om förskolan.

Förskolan är till för ditt barn -Youtube Länk till annan webbplats.

Prioriterade målområden i förskolan läsåret 23/24:

Flerstämmig undervisning - en tydlig, variationsrik och tillgänglig lärmiljö med möjlighet att förundras i en lärande organisation. Förskolans prioriterade områden är språk och matematik.

Mullsjö kommun har fem kommunala förskolor som alla arbetar för likvärdighet, efter en gemensam verksamhetsidé och riktning med prioriterade målområden.

Förskolan använder sig bland annat av instagram för att synliggöra förskolans utbildning och för att bidra till en utökad samverkan mellan förskola och hem. Du som vårdnadshavare eller annan ansvarig vuxen får ansöka om att följa den förskola ditt barn är placerad på.

I dokumentet Instagram i Mullsjö kommunala förskolor (pdf) , 126.1 kB, öppnas i nytt fönster. kan du läsa om hur förskolan använder sig av applikationen.

På sidan Sociala medier hittar du länkar till våra förskolors Instagram-konton.

Kontakt

Senast uppdaterad:
5 april 2024