Sophantering

June Avfall & Miljö AB ansvarar för avfallshanteringen i kommunen och driver Mullsjö sortergård.

Sophämtning

Information om insamling av hushållsavfall finns på www.juneavfall.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Förändrat sophämtningsintervall

Du anmäler om förändrat sophämtningsintervall via Habo kommuns e-tjänst Ansökan/Anmälan om dispens för ändrad avfallshantering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För dig som inte har tillgång till Bank-ID finns även e-tjänsten som blankett. Kontakta Miljöförvaltningen så skickar vi blanketten till dig via post eller e-post.

För att få förändrat sophämtningsintervall krävs att du har anmält hemkompostering. Mer information om anmälan om kompostering finns på sidan Kompostering.

Uppehåll i sophämtningen längre än ett år.

Du ansöker om uppehåll i sophämtningen via Habo kommuns e-tjänst Ansökan/Anmälan om dispens för ändrad avfallshantering Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det gäller i maximalt 5 år.

För dig som inte har tillgång till Bank-ID finns även e-tjänsten som blankett. Kontakta Miljöförvaltningen så skickar vi blanketten till dig via post eller e-post.

För handläggning av ansökan tar miljönämnden ut en timavgift fastställd av kommunfullmäktige. Läs mer på sidan Taxor och avgifter.

Observera att den befrielsen du får vid godkänd ansökan innebär att du inte behöver betala den rörliga avgiften, men den fasta avgiften kvarstår. Läs om taxan på June Avfall och Miljö AB. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mullsjö sortergård 

Mullsjö sortergård kan du lämna grovavfall som normalt uppstår i ditt hushåll.

Återvinningsstationer för förpackningar och tidningar

På sidan Återvinningsstationer ser du var du kan sortera förpackningar och tidningar i vår kommun. De är obemannade insamlingsplatser för tidningar, glas och andra förpackningar och består av ett antal behållare som ägs och drivs av Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Senast uppdaterad:
24 oktober 2023