Sophantering

Sortergården i Mullsjö

June Avfall & Miljö AB ansvarar för avfallshanteringen i kommunen och driver Mullsjö sortergård.

Sophämtning

Information om insamling av hushållsavfall finns på www.juneavfall.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förändrat sophämtningsintervall

Om du vill ändra hur ofta sophämtningen ska ske gör du detta hos June avfall.

För anmälan om förändrat sophämtningsintervall kontakta Miljöförvaltningen. För att få förändrat sophämtningsintervall krävs att du har anmält hemkompostering. Mer information om anmälan om kompostering finns på sidan kompostering.

Uppehåll i sophämtningen längre än ett år.

För att ansöka om uppehåll i sophämtningen använder du blanketten Ansökan om dispens från sophämtning. Det gäller i maximalt 5 år.

För handläggning av ansökan tar miljönämnden ut en timavgift på 992 kronor enligt 2019 års taxa fastställd av kommunfullmäktige. Läs mer på sidan Taxor och avgifter.
Observera att den befrielsen du får vid godkänd ansökan innebär att du inte behöver betala den rörliga avgiften, men den fasta avgiften kvarstår. Läs om taxan på June Avfall och Miljö AB.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Mullsjö sortergård

På sortergården kan du lämna grovavfall som normalt uppstår i ditt hushåll.

Öppettider för Mullsjö Sortergård.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Öppettider för sortergårdar i Jönköping och Habo hittar du på www.juneavfall.se.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Återvinningsstationer för förpackningar och tidningar

Det finns flera återvinningsstationer i kommunen. De är obemannade insamlingsplatser för tidningar, glas och andra förpackningar och består av ett antal behållare som ägs och drivs av Förpacknings- och tidningsinsamlingen (FTI)länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 29 september 2019