Avfall, sortering & renhållning

Vi på Mullsjö Bostäder tycker att det är mycket viktigt att du sorterar ditt avfall på rätt sätt.

För mycket felsorterat material kan leda till att hela lasset går till brännbart istället för att återvinnas - det är dåligt för miljön. Dessutom får vi betala mer för brännbart avfall än för återvinning, något som i slutändan drabbar våra hyresgäster i form av högre hyra.

På Borrgatan i Mullsjö finns en större sortergård som sköts av June Avfall, se öppettider på sidan June Avfall.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där lämnar du sådant som inte är lämpligt för våra miljöhus, till exempel möbler.

Återvinning runt knuten

Att återvinna är faktiskt busenkelt. Om du bor hos oss har du nästan alltid ett miljöhus strax utanför dörren. Vid varje miljöhus står det tydligt vad du ska slänga på vilken plats, det finns också bilder som guidar dig. Om du ändå är osäker kan du alltid fråga din fastighetsskötare som kan hjälpa dig.

Även fast de allra flesta är duktiga på att sortera händer det ibland att det blir fel. Det som oftast blir fel är sortering av matavfall. Här får du tips på hur du ska göra rätt:

  • Använda bara den bruna pappåsen. Använd gärna två påsar. Påsen ska stå i den hållaren för att den ska få luft runt och därmed inte läcka.
  • Fyll inte påsen för mycket, låt också potatisskal och annat rinna av innan ni lägger i det i påsen.
  • Häll inte i soppa, saft eller annat med väldigt mycket vätska. Spara till dagen efter om det inte är dåligt!
  • Kom ihåg att påsen bara ska innehålla matavfall och ingen annan påse än den bruna pappåsen får användas.
  • Kom också ihåg att ta bort alla förpackningar (plast, papper, metall, glas) från maten och återvinn dem ursköljda i rätt fraktion.

Följer du detta underlättar det vår renhållning. Det blir även en bättre miljö för dig.

Relaterade länkar

Kontakt

Senast uppdaterad:
18 april 2024