Nyheter

Här hittar du våra nyheter, aktuell information, driftstörning och information om planerade avbrott i våra lägehenheter.

Mullsjö Energi och Miljö AB kommer inom kort att färga fjärrvärmevattnet i Mullsjö grönt som ett sätt att kvalitetssäkra leveransen. Den gröna färgen hjälper oss nämligen att lättare spåra eventuella läckor i fjärrvärmenätet. Att använda färgämne är en väl beprövad metod som använts sedan 1980-talet inom energisektorn för att upptäcka och spåra läckor i fjärrvärmesystem.

Ämnet som används för att färga vattnet heter Pyranin och är ett livsmedels- klassat och luktfritt natriumsalt som är ofarligt både för hälsa och miljö. Färgämnet används också i till exempel diskmedel, tvål och schampo vilket betyder att du fortfarande kan duscha, tvätta och diska även om du ser grönt vatten då det inte missfärgar eller förstör något. Dock ska du undvika att använda det gröna vattnet vid matlagning eftersom det gröna vattnet är fjärrvärmevatten. Använd alltid kallt vatten till matlagning.

Färgämnet har en kraftigt grön färg som är fluorescerande. Tack var detta kan vi hitta läckor även utomhus i dagvattenbrunnar eller vattensamlingar genom att använda en UV-lampa.

Vi ber våra fjärrvärmekunder att vara uppmärksamma, både privata villakunder och fastighetsägare till flerfamiljshus och lokaler. De flesta fjärrvärmekunder märker inte att vi färgat vattnet men om du ser grönt vatten är det sannolikt en läcka någonstans som måste utredas.

Om varmvattnet i din kran färgas grönt behöver din värmeväxlare repareras eller bytas ut på grund av läckage. Äger du din fastighet kontaktar du ett VVS-företag för åtgärd. Hyr du din bostad kontaktar du din hyresvärd/vaktmästare eller motsvarande.

Ser du grönt vatten utomhus, till exempel i ett dike eller på en gräsmatta kan det finnas ett läckande fjärrvärmerör i närheten.

Miljöförvaltningen i Habo och Mullsjö kommuner är informerade om åtgärden.

Hör av dig till oss på MEMAB om du ser grönt vatten. Tel 0392-140 43.


Grönt vatten i diskbalja

Förhandlingar har pågått mellan Telia och Viaplay Group. Telia har försökt in i det sista
men Viaplay vill inte fortsätta diskussionerna och därför blir det inget nytt avtal till 30 september. Det här innebär att Telia inte får sända Viaplays kanaler från
den 1 oktober. För tillfället ersättes detta med med nytt attraktivt innehåll som passar både stor och liten. Med innehåll från bland annat C More, SF-kanalen, UEFA Champions League och nylanserade SkyShowtime.

telia.se/tvinfo Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du alltid den senaste informationen och svar på vanliga
frågor.

Sortera ditt hushållsavfall rätt.

Vi påminner om vikten av att sortera ert hushållsavfall rätt. Det förekommer regelbundet att plast läggs i kärl avsedda för matavfall. Det är ett stort problem som är både kostsamt och dåligt för vår miljö. Läs mer på June Avfalls Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. webbplats.

Stopp i avlopp

Mullsjö Bostäder vill påminna om att endast kiss, bajs och TOALETTPAPPER får spolas ner i toaletten.

Hushållspapper, våtservetter och tvättlappar av textil leder till stopp i avloppet och får inte spolas ner! Nu är inte rätt tid för vår verksamhet att behöva åtgärda extra stopp i avloppen i fastigheterna eller kommunens avloppsledningar.

Hamstringen av toalettpapper har lett till att hyllorna gapar tomma i butikerna. Det är då lätt hänt, att de som inte har hamstrat och behöver köpa toalettpapper för att det tagit slut hemma, i stället köper hushållspapper och tänker att man kan använda det i stället för toalettpapper.

Toalettpapper löser upp sig i vatten men det gör inte hushållspapper. I stället klumpar det ihop sig och leder till stopp i avloppen.

Hushållspapper som använts vid toalettbesök ska slängas i restavfallet. Ett annat alternativ är att helt enkelt tvätta sig, precis som vi gör med våra nyfödda.

Vi har nytt journummer till Securitas 010-4705184. Till jouren hos Securitas kan ni vända er vid ärenden som är akuta och inte kan vänta till nästföljande arbetsdag.

Erbjudande om rengöring av ventilation

Flera av våra hyresgäster har fått samtal från telefonförsäljare som erbjuder rengöring av ventilation. Som hyresgäst hos Mullsjö Bostäder så ska ni inte tacka ja till detta. Vi utför den service och underhåll som våra fastigheter är i behov av.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring coronaviruset.

Här hittar du Mullsjö kommuns samlade information, frågor och svar om coronaviruset (covid-19).

Vi följer aktuella rekommendationer från myndigheter och uppdaterar informationen löpande.

Läs mer på Mullsjö Kommuns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vi ber er följa våra önskemål gällande parkering av bilar på våra områden. Det är skönt att slippa bommar och infartsförbud. Därför ber vi er att köra med försiktighet inne på våra områden, samt att bilen endast får vara parkerad i samband med i och ur-lastning. Övrig tid ska bilen stå på områdets parkering.

Senast uppdaterad:
4 oktober 2022