Nationella skärpta allmänna råd för att bromsa smittspridningen av covid-19.

Nyheter

Här hittar du våra nyheter, aktuell information, driftstörning och information om planerade avbrott i våra lägehenheter.

Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att förhindra spridning av covid-19 och håller Mullsjö Bostäders kontor stängt för besök. Kontakt sker via telefon 0392-14230 eller e-post mullsjobostader@mullsjo.se

Ändrade öppettider under jul och nyår.

Vi på Mullsjö Bostäder vill passa på att önska en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År!

I samband med jul- och nyårshelgen ändrar vi våra öppettider så ta för vana att kontrollera öppettiderna extra noga.

23, 30 december och 5 januari

Öppet till klockan 12.

Julafton, juldagen, annandag jul, nyårsafton, nyårsdagen och trettondedag jul (6 januari)

Stängt.

Driststörning hos Vattenfall

2020-12-21, 14.50

Nu är vattenverket i Sandhem anslutet till elledningsnätet igen. Båda pumparna är igång och fyller på högreservoaren med vatten.

När ett ledningsnät har varit utan tryck kan det lossna material som sitter inne på ledningarnas väggar. Detta kan göra att det då och då kommer grumligt vatten i kranen. Det grumliga utgör ingen hälsorisk men är förstås inte trevligt att dricka. Spola vatten i kranen tills det kommer klart vatten igen. Dessa problem kan kvarstå några dagar efter störningen idag.

2020-12-21, 12.50

Nu är ett reservelverk på plats vid vattenverket och vatten pumpas åter ut på ledningsnätet och upp till vattentornet. En av två pumpar på vattenverket kan köras med elverket och det tar en stund innan vattennivån i högreservoaren är återställd.

När ett ledningsnät har varit utan tryck kan det lossna material som sitter inne på ledningarnas väggar. Detta kan göra att det då och då kommer grumligt vatten i kranen. Det grumliga utgör ingen hälsorisk men är förstås inte trevligt att dricka. Spola vatten i kranen tills det kommer klart vatten igen. Dessa problem kan kvarstå några dagar efter störningen idag.

Orsaken till driftstörningen är att en längre elkabel har slutat att fungera. Under eftermiddagen kopplar Vattenfall in en provisorisk kabel så att vattenverket åter får ström från elnätet. När Vattenfall kommer att lösa problemet permanent, är inte bestämt än.

2020-12-21 10,00

Vattenfall har problem med elförsörjningen till Sandhems vattenverk. Konsekvensen är att alla pumpar på vattenverket står stilla och att vattentornet snart är tömt på vatten. Sandhemsborna står snart utan dricksvatten.

Vattenfall kommer inom kort informera oss om uppskattad tid för när strömmen kan komma tillbaka. Beroende på innehållet i den informationen vidtar vi åtgärder. Vi beklagar att vi inte redan nu kan ge er bättre besked än detta

Om elavbrottet kommer bli långvarigt kommer vattentankar att placeras ut i samhället.

Hemsidan uppdateras under dagen när ny information finns tillgänglig.

Vi följer Folkhälsomyndighetens riktlinjer kring coronaviruset.

Här hittar du Mullsjö kommuns samlade information, frågor och svar om coronaviruset (covid-19).

Viruset finns nu i vårt samhälle och vi arbetar oavbrutet för att skapa en trygg situation. Vi följer aktuella rekommendationer från myndigheter och uppdaterar informationen löpande.

Läs mer på Mullsjö Kommuns webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer på Folkhälsomyndighetens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vi har nytt journummer till Securitas 010-4705184. Till jouren hos Securitas kan ni vända er vid ärenden som är akuta och inte kan vänta till nästföljande arbetsdag.

Erbjudande om rengöring av ventilation

Flera av våra hyresgäster har fått samtal från telefonförsäljare som erbjuder rengöring av ventilation. Som hyresgäst hos Mullsjö Bostäder så ska ni inte tacka ja till detta. Vi utför den service och underhåll som våra fastigheter är i behov av.

Sortera ditt hushållsavfall rätt.

Vi påminner om vikten av att sortera ert hushållsavfall rätt. Det förekommer regelbundet att plast läggs i kärl avsedda för matavfall. Det är ett stort problem som är både kostsamt och dåligt för vår miljö. Läs mer på June Avfallslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster webbplats.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 21 december 2020