Feriepraktik

En grupp ungdomar, killar och tjejer med stora leenden

Är du född 2006-2008? Sök feriepraktik hos oss inför sommaren! Från april 2024 kan du börja ansöka.

Varje sommar erbjuder Mullsjö kommun sommarjobb till ett antal ungdomar i form av feriepraktik. Feriepraktiken innebär att du arbetar inom någon av kommunens förvaltningar under tre sommarveckor. Du får ersättning för utförd tid.

Feriepraktiken omfattar sex timmars arbete per dag och en kortare lunchrast ingår. På vissa arbetsplatser kan arbetstiden vara annorlunda.

Villkor för att du ska kunna få en feriepraktikplats är

  • att du är folkbokförd i Mullsjö kommun,
  • att du inte har haft feriepraktik inom kommunen tidigare år,
  • att du sökt men inte fått sommarjobb på annan arbetsplats.

Platserna lottas ut efter de perioder och önskemål som lämnats i ansökan. De ungdomar som inte tidigare haft feriepraktik har förtur till ferieplats.

Du är välkommen att söka feriepraktik via Lediga jobb - Mullsjö (mullsjo.se) Länk till annan webbplats.. Vi vill ha din ansökan senast den 28 april 2024.

Du som vill ha feriepraktik inom skola/fritidshem eller förskola behöver lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Det är ett begränsat utdrag som är speciellt för arbete inom skola och barnomsorg och det visar endast grova brott, ej mindre förseelser.

Du ska lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret till din handledare. Det tar cirka två till tre veckor innan registerutdraget skickas hem till dig så beställ det i god tid.

Du hittar blanketten på Polisens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du mer info om vilka jobb du kan söka och hur en vanlig arbetsdag kan se ut.

På ett äldreboende jobbar du utifrån den äldres behov och finns med som stöd i vardagen. Det kan handla om personlig omvårdnad, exempelvis toalettbesök, dusch och påklädning, måltider, tvätt, städ och andra vardagliga sysslor.

En annan del av arbetet handlar om att aktivera den äldre genom att följa med på promenader, delta i underhållning och socialt umgänge för att de äldre ska få en meningsfull vardag.

På demensboendet Björkgården jobbar du utifrån den äldres behov och finns med som stöd i vardagen. Det kan handla om personlig omvårdnad och hygien, exempelvis toalettbesök, dusch och påklädning, måltider, tvätt, städ och andra vardagliga sysslor.

En annan del av arbetet handlar om att aktivera den äldre genom att följa med på promenader, delta i underhållning och socialt umgänge för att de äldre ska få en meningsfull vardag.

En verksamhet för dem som är 65 år eller äldre och har en demensdiagnos.

Hit kommer äldre som är i behov av stöd och sällskap i vardagen. Genom olika aktiviteter som tränar och stödjer varje persons behov kan vi öka livskvaliten och behålla individens resurser.

Vi har en trevlig måltidsmiljö, god mat och social gemenskap. Aktiviteter kan vara tipspromenad, vistelse i vår fina park, träning i grupp eller på gym, bakning, musikunderhållning, spel eller samtal.

När du arbetar inom funktionshinderomsorgen är du med och stöttar personens egna resurser och styrkor. Du arbetar utifrån personens behov och förmåga och du motiverar till aktivitet i det dagliga livet.

Det kan exempelvis vara personlig omvårdnad, toalettbesök, dusch men också att handla och laga mat, sköta lägenheten/rummen, planera och hjälpa personen att komma iväg till arbete, skolan eller daglig verksamhet samt stötta vid sociala- och fritidsaktiviteter.

Det kan vara barn, ungdom eller vuxen som kan ha fysiska-, psykiska-, neuropsykiatriska- eller intellektuella funktionsnedsättningar.

Hos oss på kostenheten får du möjlighet att arbeta på många olika arbetsplatser. Vi har verksamhet inom såväl förskola, skola och äldreomsorg. Ditt uppdrag blir varierande Det kan handla om matlagning, förberedelse, viss bredning av måltider, servering eller disk och hygien.

Hos oss får du arbeta med att sköta och underhålla kommunens gator och grönområden tiden april och september.

Vi arbetar för att skapa offentliga miljöer som är trygga, tillgängliga och möjliga att användas av alla. I ditt uppdrag ingår det att arbeta med all typ av grönyteskötsel såsom gräsklippning, rabattskötsel, häckklippning, trimning av gräs samt skötsel och underhåll av planteringar, blommor och träd. Arbetet innebär användning av redskapsbärare, gräsklippare, röjsåg med mera.

Delta i tillverkning och försäljning av gårdens bakverk, med bland annat uppgifter inom jordgubbsrensning, kaffeservering och övriga serviceuppgifter.

OBS! Det finns ingen kollektivtrafik till Bönared utan du behöver själv ordna transport dit.

Är du intressrad av dans, musik, teater eller annat kulturutövande, då får du chansen att vara med och planera, skapa, uppträda och framföra olika kulturevent för kommunens invånare.

Ni som grupp kommer tillsammans med en handledare planera upplägget för era uppträdande. Det kan tex vara teateruppträdande, dans, högläsning eller allsång. Det är upp till er att ta plats och skapa något minnesvärt under dessa tre veckor.

Feriepraktiken kommer att ske i samband med ABF studieförbund vars lokaler ligger i femmans affärscentrum.

Delta i det dagliga arbetet med barnen på fritids eller förskola, till exempel utflykter, arbete med materialvård och underhåll. På vissa förskolor vara behjälplig med packa ihop saker inför flytt.

Kontakt

Senast uppdaterad:
5 april 2024