Starta eget företag

Dags att starta eget? Eller har du en idé du vill utveckla? I Mullsjö kommun finns många möjligheter att utveckla ditt företag. Vi erbjuder stöd och råd.

Det är mycket att tänka på om man ska starta och driva företag. Här får du svar på några av de vanligaste frågorna som vi på kommunen får.

Verksamt.se

Om du vill komma igång på egen hand kan du använda sidan verksamt.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett och samma ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera näringsverksamhet. Här finns också bra checklistor som du kan använda.

Nyföretagande

Den allmänna delen kring företagandet hanterar vi i Mullsjö kommun. Det som kallas Nyföretagande via Mullsjö Utveckling AB.

Vi har informationsträffar, frukostmöten med olika teman och andra nätverksbefrämjande aktiviteter. Självklart har vi även personliga träffar. Mötesplatsen är på Kontorshotellet i Mullsjö. Vi erbjuder kostnadsfri och konfidentiell rådgivning.

Affärscoachning och rådgivning

I Mullsjö arbetar vi med både Science Park och Nyföretagarcentrum. Vi stöttar dig med affärscoachning, affärsutveckling och andra stödfunktioner som behövs vid starten. Vi sätter upp en handlingsplan i syfte att stödja dig i att driva ditt företag till ökad tillväxt.

Flertalet effektiva metoder och verktyg används för affärsutveckling och coachning. Du får även tillgång till samarbetspartners med expertis inom olika områden, såsom juridik, ekonomi, finansiering och mycket mer.

Mer information samt tidsbokning hittar du på våra webplatser:
Science park Mullsjö Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Nyföretagcentrum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Almi företagspartner

Almi hjälper till inför en företagsstart med att bedöma affärsidéer, analysera förutsättningar och göra marknadsbedömningar. Besök sidan Almi. Länk till annan webbplats.

Finansiering är en viktig fråga vid uppstarten av ett företag. Både banken och Almi företagspartner kan ge råd i kring finansiering.


För att starta och driva ett företag behöver du oftast inte kontakta kommunen.

Men det finns vissa verksamheter där du behöver söka tillstånd eller anmäla din verksamhet. Det gäller till exempel restaurang, tobak- och alkoholförsäljning och hantering av brandfarligt eller giftigt material, lokaler för undervisning och hygiensik verksamhet, miljöfarlig verksamhet med mera

Läs mer på sidan om regler och tillstånd

Om du behöver hitta en lokal eller tillgång till mark så kan vi kanske hjälpa dig. Läs mer på sidan om mark och lokaler

Senast uppdaterad:
15 maj 2024