Energikasse

Energikassen med verktyg för att hitta energitjuvar i hemmet och texten energikassen hittar hemmets energitjuvar, låna den på Mullsjö bibliotek.

På biblioteket kan du låna Energicentrums energikasse. Den innehåller allt du behöver för att hitta energitjuvarna i ditt hem och få kontroll över din energianvändning.

Ibland är det svårt att veta var man ska börja när man ska energieffektivisera hemma. Därför har Energicentrum plockat ihop lite olika hjälpmedel för att hjälpa en att hitta energitjuvar i en smidig kasse som är lätt att låna hem.

I kassen hittar du:

  • Energimätare – mäter hur mycket energi som dina apparater med stickontakt använder. Värdena ger vägledning om det är dags att byta ut din gamla apparat mot en ny.
  • Hygrometer – visar temperatur och relativ luftfuktighet. Den kan exempelvis vara användbar för att förebygga fuktskador på vinden eller i källaren.
  • Rökpenna – som du använder för att upptäcka drag vid fönster och dörrar.
  • Tätningslister – som hjälper dig att veta vilka lister du behöver.
  • Information och instruktioner om hur du använder utrustningen som finns i påsen.

Låna hem en kasse

Vill du låna en energikasse kontaktar du personalen på Mullsjö kommunbibliotek, så tar de fram en kasse åt dig. Du lånar kassen med ditt vanliga lånekort. Lånetiden är en vecka.
Du kan också göra ett besök på Energicentrum i Jönköping och låna en kasse där.

Om Energcentrum

Energicentrum är ett samarbete om energi- och klimatrådgivning för Jönköping, Habo, Mullsjö, Sävsjö, Vetlanda och Vaggeryds kommuner som har funnits sedan 1998.

De hjälper dig med tips på hur du kan minska din energianvändning, gå över till eller öka andelen förnybar energi, sänka dina energikostnader och samtidigt bli mer klimatsmart. De kan även hjälpa dig att få en överblick över olika alternativ utifrån förhållandena där du bor. Läs mer om vilket stöd du kan få på deras webbplats: Energicentrum - kostnadsfri klimat- och energirådgivning Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:
23 maj 2024