Feriepraktik – en viktig start för ungas arbetsliv

Elina Karlsson, feriepraktikant på dagverksamheten, juli 2023

Elina Karlsson, feriepraktikant på dagverksamheten i Mullsjö.

Sociala aktiviteter för äldre, sommarkul för barn, café och trädgård. Det är några exempel på vad våra feriepraktikanter har jobbat med i sommar.

Varje sommar erbjuder Mullsjö kommun feriepraktik inom flera yrken. I år har alla födda 2005 till 2007 har fått chans att söka till 35 platser. För många unga är praktiken en möjlighet att få in en fot i arbetslivet och skapa nya kontakter.

Elina Karlsson är 17 år och gör sin näst sista dag inom dagverksamheten på Margaretas Parks äldreboende. Fokus har varit att främja den sociala gemenskapen och att aktivera de äldre.

– Vi har pratat och sjungit tillsammans, läst tidningen, tävlat mot varandra i olika frågesporter och haft sittgympa. Mysigast har varit att få baka tillsammans, berättar Elina.

– Hon är fantastisk! Engagerad, fixar och hjälper till praktiskt. Hon är så uppskattad av de äldre och av mig, säger Ulrika Nydestam, Elinas handledare. Ulrika arbetar inom dagverksamheten som aktivitetssamordnare.

Köksarbete och teater

Förutom jobb inom äldreomsorg har feriepraktikanterna också fått jobba med uppgifter inom kök, exempelvis trädgård, förskola och café. Genom ett samarbete med ABF/kultur har de också fått skapa aktiviteter och uppträtt inför de äldre med sång, teater, musik och dans.

Stort tack till alla feriepraktikanter – ni har gjort ett fantastiskt jobb i sommar!

Länktips

Dagverksamhet

Feriepraktik 2023

Senast uppdaterad:
20 juli 2023