Familjehemmens dag

Glad pojke står i mitten av ett solrosfält

Vill du bli familjehem? Familjehemmens dag, 27 april, uppmärksammas med webbevenemang.

Uppdrag Psykisk Hälsa vid Sveriges Kommuner och Regioner organiserar två kostnadsfria webbsändningar för dig som vill lära dig mer om hur det är att vara familjehem.

Under förmiddagen erbjuder Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) dig som är yrkesverksam inom socialtjänsten, och arbetar med frågor rörande familjehemsvård, en webbsändning där årets tema är förstärkt familjehemsvård inom kommunens egen verksamhet.

Program och plats

På eftermiddagen erbjuder Uppdrag Psykisk Hälsa dig som redan är eller funderar på att bli familjehem en webbsändning där du bland annat får ta del av hur en utredning för att bli familjehem kan gå till samt vilket stöd man kan få.

Här medverkar Socialstyrelsen för att berätta om Min insats och en familjehemsförälder samt en ambassadör från Knas Hemma delar egna och andras erfarenheter av familjehem.

Är du intresserad och vill veta mer?

Läs mer på sidan Familjehem, och mer om Familjehemsresursen på Region Jönköpings läns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Du kan också skicka in en intresseanmälan om att bli familjehem på Familjehemsresursens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:
25 april 2023