Klart med ny kommundirektör

Bild på Ulf Karlsson som står i ett bostadsområde med suddig bakgrund.

Ulf Karlsson, blivande kommundirektör för Mullsjö kommun. Foto: Anna Sigge

Ulf Karlsson blir ny kommundirektör för Mullsjö kommun.

Ulf kommer närmast från en tjänst som förvaltningschef för grundskoleförvaltningen i Borås stad. Tidigare har han även haft roller som sektorschef i Skövde kommun och skolchef i Lidköpings kommun.

Jag ser fram emot att få jobba mer med helheten och leda alla delar av kommunen mot ett gemensamt mål. Mycket gott arbete är redan gjort i Mullsjö och i början av mitt uppdrag blir det viktigaste att lyssna in för att se var vi befinner oss. Det är då man på ett bra sätt kan ta vid och driva det vidare./Ulf Karlsson

Ulf bor utanför Skara och har tidigare jobbat i kommuner i både Skaraborg och Sjuhärad.

Mullsjö är en spännande kommun som har bra förutsättningar att växa och utvecklas. Kommunen ligger nära en storstad men har lugnet och gemenskapen som finns på mindre orter. Det är också en kommun med höga ambitioner där man vill mycket tillsammans./Ulf Karlsson

Omfattande rekryteringsprocess

Beslutet om vem som blir Mullsjös nya kommundirektör togs av en enig kommunstyrelse fredagen den 5 april. Innan dess har det varit en omfattande rekryteringsprocess för att komma fram till vem som är bäst lämpad för rollen. Kommunen har haft hjälp av en extern part med rekryteringen och intervjuer har hållits i flera omgångar där både politiker, tjänstepersoner och fackliga representanter varit involverade.

Ulf Karlsson tillträder tjänsten i augusti. Mullsjös nuvarande kommundirektör Sandra Lidberg avslutar sin tjänst i slutet av april. Under övergångsperioden kommer Lena Arnoldsson, administrativ chef, gå in som tillförordnad kommundirektör.

Kontakt

Senast uppdaterad:
5 april 2024