Världens Barn Vänkommun 2023!

Världens barns insamlingsbössa

Föreningar, frivilliga och invånare – tillsammans med er har Mullsjö utsetts till en av 2023 års Vänkommuner!

Över hela Sverige engagerar sig skolor, företag och församlingar tillsammans med tiotusentals frivilliga för att samla in pengar till Radiohjälpens insamling Världens Barn som går till alla barns rätt till hälsa, skola och trygghet runt om i världen.

Varje år uppmärksammar Världens Barn kommuner som bidragit på ett särskilt sätt. Engagemanget runt om i landet sporras av tävlingsmomentet Kommunkampen, där kommuner och län koras i olika kategorier.

För att bli Vänkommun måste kommunen ha samlat in 20 kr/invånare eller mer under de senaste tre åren, eller fem kronor per invånare i kommuner med minst 50 000 invånare.

Tillsammans har vi samlat in 325 885 kronor till Världens barn

Totalt har tio mindre kommuner och fem storstäder utsetts till Vänkommuner och Mullsjö är en av dem – för fjärde året i rad!

Sture Paulsson, vår suveräne samordnare för insamlingen till Världens barn, berättar mer om insamlingsgsarbetet:

Jag är så tacksam över alla frikostiga invånare och alla som ställt upp och hjälp till med insamlingsarbetet! Fantastiskt att få sätta Mullsjö på kartan och sprida lite glans över vår kommun. Nu laddar vi om inför nästa år.

Tack vare alla organisationer, föreningar, frivilliga, Kulturskolan och din insats som invånare har Mullsjö och Sandhem lyckats samla in 325 885 kronor.

Om Världens Barn

Världens Barn är Radiohjälpens insamling och Sveriges bredaste kampanj för barns rättigheter runt om i världen. Insamlingen 2023 genomförs i ett unikt samarbete mellan Radiohjälpen och 13 svenska biståndsorganisationer, ihop med tiotusentals engagerade från hela landet. Världens Barn sänds i SVT och Sveriges Radio P4.

Läs mer på Världens Barns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:
10 januari 2024