Klimatveckan 2023

Personer paddlar i kajak

Klimatveckan hålls den 16–22 oktober. I Mullsjö kan du få energirådgivning och låna en energikasse.

Temat i år är ”Energi – tillsammans har vi kraften”, med syftet att samla olika aktörer kring aktiviteter som ger ökad kunskap och inspiration för omställning till ett klimatsmart samhälle. Det blir både aktiviteter som vänder sig till privatpersoner och aktiviteter för näringslivet.

Vad är Klimatveckan?

Klimatveckan arrangeras av Klimatrådet Jönköpings län för att bidra till länets gemensamma vision. Det övergripande syftet med veckan är att bidra till att nå Klimatrådets vision om att Jönköpings län ska vara Klimatsmart plusenergilän 2045 Länk till annan webbplats. (att mer förnybar energi produceras än vad vi gör av med, vilket leder till ett överskott). Detta genom att sprida kunskap, inspirera samt skapa och lyfta fram möjligheter inom energi- och klimatområdet.

Programutdrag

I år har Klimatveckan temat "Energi - Tillsammans har vi kraften". Veckan bjuder på både digitala och fysiska aktiviteter. Programmet innehåller många punkter som är spridda i länets alla kommuner som till exempel föreläsningar, utdelning av Klimatpriset och en fotoutställning som skildrar klimatförändringarnas konsekvenser på samhället.

Hitta hemmets energitjuvar med hjälp av en energikasse från biblioteket

På Mullsjö kommunbibliotek, 18 oktober klockan 13-16:30, finns Energicentrum på plats för att visa upp den nya energikassen som du kan låna gratis via biblioteket. Energicentrum är kommunens energi- och klimatrådgivning.

  • Kassen innehåller bland annat en energimätare samt utrustning för att mäta fukt och drag från otätheter. Tydliga instruktioner och tips för den som vill energieffektivisera hemma medföljer också.
  • Passa också på att samtidigt få opartisk och kostnadsfri energi- och klimatrådgivning i dina frågor och funderingar om uppvärmning, solenergi, aktuella bidrag, elavtal, belysning och ventilation.

Ta del av veckan program via Klimatveckans webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

… och kom ihåg att veckan är kostnadsfri!

Senast uppdaterad:
4 oktober 2023