Mullsjö tredje bäst i länet på företagsklimat

Vy över Mullsjön och centrum

Fotograf, Joakim Löwing

Mullsjö är den tredje bästa kommunen i Jönköpings län att driva företag i. Det visar mätningen som görs varje år av Svenskt näringsliv.

Mätningen tar hänsyn till många olika faktorer som påverkar hur det är att driva företag i kommunen. I det sammanslagna resultatet klättrar Mullsjö 15 placeringar på listan sedan förra året och hamnar på en tredjeplats. I hela landets resultat hamnar Mullsjö på plats nummer 22.

Så går företagsrankningen till

Syftet med att Svenskt Näringsliv gör en årlig rankning av företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner är att visa var i Sverige det är mest gynnsamt att starta och driva företag. Varje år får företagen ge sin bild av hur företagarvänlig sin respektive kommun är. I år deltog drygt 32 000 företag. Resultatet utgörs av enkätsvar med frågor som rör hur kontakten med kommunen fungerar, hur förutsättningarna är för att bedriva företag i kommunen, till exempel tillgång till kompetens, vägnät, tåg, it- och telenät. I resultatet vägs även statistiska faktorer in som hämtas från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Upplysningscentralen (UC).

Läs mer om Mullsjö kommuns resultat på Svenskt Näringslivs webbplats Företagsklimat. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

I filmen från studion pratar Pernilla Bernhardsson, näringslivsansvarig på Mullsjö utveckling, och Per Högberg, kommunstyrelsens ordförande, om det fina resultatet.

Senast uppdaterad:
20 september 2023