Här är årets kulturstipendiater 2023

Fredrika Furehill och Malena Furehill, årets kulturstipendiater.

Fredrika Furehill och Malena Furehill, årets kulturstipendiater.

Grattis till Fredrika och Malena som under Nationaldagsfirandet fick ta emot kommunens kulturstipendium.

Fredrika Furehill fick stolt ta emot stipendium från Pola och Tage Anderssons fond för sin musikaliska begåvning. Priset delades ut av Mats Brengesjö, samordnare på Kulturskolan och Fredrik Bodin, kultur- och fritidschef.

Malena Furehill fick också ta emot diplom för att hon med sina texter, musikalitet och sång har en förmåga att beröra människor på djupet.

Kulturstipendium delades ut av John Algotsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden och Fredrik Bodin, kultur- och fritidschef.

Ett stort grattis önskar Mullsjö kommun!

Fredrika Furehill

"En mycket ambitiös och flitig elev som under flera år varit elev i olika ämnen på Kulturskolan. Hon är en positiv förebild för övriga elever och har med glädje, ödmjukhet och ansvar medverkat i diverse olika ensembler och på många konserter. Till hösten börjar Fredrika på Musiklinjen vid Södra Vätterbygdens folkhögskola där hon kommer att ha trumpet som första instrument. Hon har nu sökt stipendiet för att använda till materialkostnader som finns i samband med studierna där."

Motiveringen är undertecknad av

Mats Brengesjö, samordnare Kulturskolan
Fredrik Bodin, kultur- och fritidschef

Malena Furehill

"Årets kulturpris tilldelas en kompositör, tonsättare och musikant som med sina texter, musikalitet och sång har en förmåga att beröra människor på djupet.

Där Malena går sprider hon glädje, värme och uppmuntrar alla på sin väg!”

Motiveringen är undertecknad av

John Algotsson, ordförande kultur- och fritidsnämnden
Fredrik Bodin, kultur- och fritidschef

Senast uppdaterad:
7 juni 2023