Du kan påverka – lär dig mer om demokrati!

Emma Frans vid skrivbord framför dator pratar i headset

Emma Frans i ett fiktivt call center (ur film från webbplatsen Vår demokrati)

I en demokrati är allas röster lika mycket värda.

I år är det 100 år sedan Sverige införde allmän och lika rösträtt för män och kvinnor – startskottet för den svenska demokratin. Vi är med och firar Sveriges demokrati 100 år.

Runt om i länet uppmärksammar vi jubileumsåret, Sveriges demokrati 100 år. Vi vill uppmana dig att lära dig så mycket som möjligt om demokrati.

Filmer på demokratitemat med Emma Frans i fiktivt call center

På webbplatsen Vår demokrati Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. finns sex korta filmer där demokratiambassadör Emma Frans svarar på frågor som rör allt från yttrandefriheten till näthat och styrelseskick. I filmerna sitter Emma Frans i ett fiktivt call center och tar emot samtal från olika personer runt om i Sverige. Filmerna är gjorda med glimten i ögat och tar upp teman som är viktiga för vår demokrati. Se gärna filmerna på Vår demokratins webbplats på sidan Filmer. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Quiz – testa dina kunskaper om demokrati

På Sveriges Riksdags webbplats finns samlad information om Sveriges demokrati. På sidan Testa dina kunskaper om demokrati Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du testa dig själv och dina kunskaper i demokratiska värderingar och demokratins historia.

Senast uppdaterad:
23 november 2021