Världens Barn Vänkommun 2020!

Flickor från Kambodja med varsin cykel 

Bild från Barnfondens projekt kring klimatets påverkan på barns situation i Kambodja. Foto: Jesper Anhede

Föreningar, frivilliga och invånare – tillsammans med er har vi utsetts till en av 2020 års Vänkommuner!

Varje år uppmärksammar Världens Barn kommuner som bidragit på ett särskilt sätt – och där är Mullsjö utnämnd som en av Världens Barns Vänkommuner 2020!

Mullsjö är en av många kommuner som har ett långsiktigt engagemang i insamlingen till Världens Barn. För att bli Vänkommun måste kommunen ha samlat in över 20 kr/invånare under de senaste tre åren. Tack vare alla föreningar, frivilliga, Kulturskolan och din insats som invånare har Mullsjö och Sandhem lyckats med just detta.

Mullsjö delar utmärkelsen med tolv kommuner i landet

Vi delar utmärkelsen med tolv kommuner. I Jönköpings län är det Mullsjö och Jönköping som är Vänkommuner. För övrigt är det fyra kommuner i Norr- och Västerbotten, två i Jämtland, tre i Västra Götaland och en i Kronoberg som utsetts till Världens Barns Vänkommun 2020.

Samarbete, nytänkande och engagemang

Biståndsorganisationer som Röda Korset, PMU (Pingstkyrkans Utvecklingssamarbete), Diakonia (Equmeniakyrkan), IOGT-NTO och Svenska kyrkan har varit med och engagerat sig i insamlingen.

Där har också Mullsjö Kulturskola bidragit, som i höstas ordnade en digital konsert för just Världens Barn.

Vanligtvis har de involverade stått i affärer, men på grund av pandemin har affischer med swish-nummer fått ersätta insamlingsbössorna.

Fantastiskt bra jobbat alla involverade organisationer och generösa invånare!

Senast uppdaterad:
11 januari 2021