Utomhusteater för de allra minsta

Äldre kvinna pratar med yngre kvinna som har fot på bordet

Sittunderlag och kläder efter väder – klart Mullsjös förskolebarn ska gå på teater!

Den här våren är annorlunda. Corona begränsar våra förskolors möjligheter till aktiviteter och kulturupplevelser. Men när alla tänker till lite extra uppstår nya kreativa lösningar. Mullsjös förskolor har under två dagar haft besök av Teater Vidunder med uppmaningen – ta med sittunderlag och kläder efter väder. Klart barnen ska gå på teater!

Med extra långt avstånd framför barnaskaran står en lärare och en skådespelare, Ida Edelman och Linda Fröding. Tillsammans bildar de Teater Vidunder. Med olika erfarenheter sammanlänkar de kunskap och kultur i sina pjäser med fokus på teaterns positiva inverkan på barns lärande.

Hur hanterar vi konflikter hemma och i förskolan?

Mullsjös förskolebarn har sett föreställningen ”Vem bestämmer egentligen”. Den handlar om vardagstjafs, curlade barn och om att visa respekt.

Fyra scenarion spelades upp och barnen fick vara med och fundera kring hur olika vardagsdilemman kan lösas. Hur gör vi när en konflikt uppstår hemma eller på förskolan? Genom interaktion med barnen tog pjäsen olika vändningar.

Den här upplevelsen kommer säkert leda till att spännande samtal fortsätter med barnen framöver. En teaterupplevelse väcker tankar, känslor och frågor och genom samtalen lär vi oss nya saker. Och det funkar även utomhus på ett sittunderlag!

Senast uppdaterad:
8 maj 2020