Drop-in för arbetssökande

Glada män och kvinnor står vid öppen dörr.

Aram, Abdul, Lailla och Magdalena finns på plats om du behöver stöd i att hitta en sysselsättning som passar just dig.

Behöver du hjälp med att hitta ett jobb? 2 mars öppnar Drop-in för dig som vill ha stöd i ditt arbetssökande.

I Arbetsförmedlingens lokaler i Mullsjö öppnar nu kommunen en ny satsning för alla som behöver personligt stöd för att lättare komma i kontakt med arbetsmarknaden.

Då Arbetsförmedlingen inte längre har en öppen verksamhet så som tidigare, har en idé fötts om att kunna hjälpa kommuninvånare på hemmaplan.

Det är kommunens arbetsmarknadsenhet som fått uppdraget att starta Drop-in, som har öppet två dagar i veckan. Verksamheten ska utvecklas successivt tillsammans med besökarna, utifrån vilket stöd de säger sig behöva.

Individuell coachning

Under Drop-in kan man exempelvis få vägledning, hjälp att skriva CV, hitta en praktikplats och tips på utbildningar för dem som vill börja studera.

- Mycket ska skötas digitalt, men alla känner sig kanske inte bekväma med det. Hos oss kan du som arbetssökande få individuell coachning i att hitta ett jobb som passar just dig. Vi ser oss som en resurs för att du som arbetssökande ska nå ditt mål! säger Lailla Chergui, integrationssamordnare.

Vill bryta utanförskapet och nå fler arbetssökande

Arbetsmarknadsenheten samarbetar aktivt med kommunens företag och kan hjälpa till med att förmedla praktikplatser och andra specialsydda lösningar. Att kunna guida den arbetssökande att hitta ett jobb lokalt gynnar i sin tur näringslivet i kommunen, menar Lailla Chergui.

Bara att ”droppa in”

Oavsett bakgrund kan du som är arbetssökande och 18-65 år få stöd av Drop-in.

- Namnet ”Drop-in” är skapat just för att det ska kännas avslappnat och enkelt att komma in till oss. Självklart kan man boka en tid med oss om man känner sig bekvämare med det, säger Magdalena Lidenmark, lärare och samordnare.

Öppet två dagar i veckan

Verksamheten håller till på Gunnarsbovägen 3 i Mullsjö (Arbetsförmedlingens lokaler) och har öppet måndagar klockan 9 -12 och torsdagar klockan 14-17. Läs mer på sidan Drop-in

Relaterade länkar

Kontakt

Senast uppdaterad:
19 februari 2020