Nya vägen invigd

Barn skjuter upp konfetti i luften.

Nu är den nya vägen mellan Mullsjö och Jönköping formellt invigd.

Det är fantastiskt roligt att vi har fått en trygg, säker och kortare väg mellan Mullsjö och Jönköping.

Under torsdagsförmiddagen invigdes den nya sträckan på riksväg 26/47 mellan Mullsjö och Jönköping. Runt 150 personer samlades på rastplats Risbro för att vara med om det historiska ögonblicket när vägen formellt invigdes.

- Det är fantastiskt roligt att vi har fått en trygg, säker och kortare väg mellan Mullsjö och Jönköping. Det ska vi fira, säger Linda Danielsson, kommunstyrelsens ordförande (S) i Mullsjö.

- Idag gläds vi åt en ny och säker väg mellan Mullsjö och Jönköping men imorgon måste arbetet intensifieras med den fortsatta utbyggnaden mellan Mullsjö och Slättäng, säger Henrik Jansson, oppositionsråd (M).

Flera tal

Under Trafikverkets invigning hölls tal av representanter från samtliga kommuner utmed vägen. Kommunstyrelsernas ordförande i Habo och Mullsjö talade, liksom kommundirektören i Jönköping och representant från Region Jönköpings län och Trafikverket.

Barn och unga från Gunnarsboskolan i Mullsjö och Kulturskolan i Jönköping sjöng och ställde frågor. Det bjöds på fika.

Välkommen att fortsätta fira

Senare idag torsdag är du välkommen till gräsplanen utanför Hotell Mullsjö när hela Mullsjöbygden firar in den nya vägen. Där bjuds på korv och tårta, musik och tal.

Festen börjar kl 18.30. Vill du vara med och vinna fina priser så kan du delta i tipspromenaden som börjar vid Landhs konditori. Start mellan kl 17.00 och 18.00.

Välkommen!

Senast uppdaterad:
12 september 2019