mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

specialkostparkrestaurangens lunchmatsedelppettider och taxa tervinningcentralenbibliotekkommunfullmäktigepartistödintranätskolstartmotionertorghandelsimhallenlediga jobbbygglovsimhallens öppettidervårdcentralensophämtningintranetmullnet

Tomt till salu för en krona

Datum: 2017-11-20 Kategori: Bygga, bo & miljö

Mullsjö kommun firar Black Friday den 24/11, ta chansen att köpa en tomt för bara en krona!

Kartbild över tomt till salu på Vintergatan 5

På fredag den 24 november, alltså årets officiella "svarta fredag", kan du köpa sista lediga tomten i Mullsjö tätort för bara en krona. Även i Sandhem finns tomt till reapris för två kronor.

Tomten i Mullsjö tätort ligger på Vintergatan 5, och har inte varit bebyggd på 30 år. En familj köpte och skrev under kontrakt på tomten men backade ur. Tomten har nu legat ute till försäljning i ett par veckor.

— Vi hade hoppats och trott att tomten skulle bli bebyggd, men när de drog sig ur så ville vi sälja den direkt och passar då på att göra en grej av det i samband med Black Friday, säger Andreas Leo, Samhällsbyggnadschef i Mullsjö kommun.

Tomten är 839 kvadratmeter stor och med dagens kvadratmeterpris skulle den egentligen kosta 92 290 kronor.

Varför säljer Mullsjö kommun tomten för bara en krona?

Det är på grund av flera anledningar, men det handlar främst om att öka invånarantalet i kommunen. Ekonomiskt förlorar vi inte på det här, tomten är redan betald, säger Andreas Leo. 

Fler fördelar för den som köper 

Om du som köpare är skriven i en annan kommun idag och skriver in dig i Mullsjö innan den 1 november 2018, så bjuder Mullsjö kommun på halva anslutningsavgiften för vatten och avlopp. Det datumet är brytpunkten för att vi ska kunna få skatteintäkter för personen eller personerna för 2019, säger Andreas Leo.

Totalt handlar det om en summa på 145 000 kronor som köparen sparar, jämfört med om man köpt tomten till fullpris och betalat anslutningsavgifter och avstyckningskostnader själv.

Krav för att kunna köpa tomterna

Krav som den nya ägaren måste uppfylla för att få köpa:

  • Ett bygglov måste lämnas in inom sex månader 

  • Tomten eller huset får inte säljas vidare på 24 månader.

Jönköpings kommun har liknande regler. Dessa regler är till för att man inte ska köpa, bygga och sälja direkt.

Sandhem har också tomt till reapris

Är man inte intresserad av att bygga hus i Mullsjö tätort utan hellre bosätter sig i Sandhem, så finns även där chans att köpa en tomt till reapris på fredag. Där finns det fler lediga tomter som köparen får välja fritt bland. Men det blir dubbelt så dyrt, där får man nämligen betala två kronor.

Se lista på lediga tomter som finns idag

Se de tomter som finns i Mullsjö kommun på sidan Lediga tomter

Intresseanmälan via e-post endast 24/11 kl. 00:00-23:59

Intresseanmälan för tomterna är nu på fredag mellan klockan 00:00 och 23:59. Maila via epostadress i kontaktrutan för den tomt du är intresserad av. Observera att din anmälan inte gäller om du mailar innan eller efter angivet datum och klockslag.

I mailet behöver du fylla i:

  • Ditt namn och efternamn

  • Personnummer

  • Telefonnummer

  • Gatuadress och ort

Personuppgiftslagen

I mailet behöver du fylla i personuppgifter för att verifiera att du som anmäler intresse är över 18 år. Vi sparar inte dina personuppgifter utan raderar dem så snart vi har dragit vinnare för tomt i Mullsjö tätort och Sandhem. Du kan läsa mer om personuppgiftslagen, se länk i rutan länktips.

Vinnare presenteras på torsdag den 30/11

Torsdagen den 30 november kl. 17:00 kommer utlottning ske, där de lyckliga vinnarna, som alltså får köpa varsin tomt, dras. Du som anmält intresse är välkommen att vara med under dragningen som sker i kommunfullmäktigesalen kl. 17:00, Järnvägsgatan 27. Vinnare publiceras på vår webb.

2017-11-20 av: Yvette Tidefors