mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

matsedelinfocenterpartistödintranetöppettider och taxa återvinningcentralenmullnetåppettider och taxa återvinningcentralensimhallmullsjö simhallmotionerfärdtjänstppettider och taxa tervinningcentralenkommunfullmäktigesophämtningmullsjö bostäderledighetsansökanlediga jobbbygglov

Ny gång- och cykelväg Västra industriområdet

Datum: 2017-08-28 Kategori: Bygga, bo & miljö, Trafik & infrastruktur

Arbete påbörjas måndag 4/9 och kan innebära vissa störningar för trafiken inom Västra industriområdet och längs med Fabriksgatan.

Mullsjö kommun kommer att påbörja arbete med att förlänga befintlig gång- och cykelväg inom Västra industriområdet, längs med Fabriksgatan.

Senare i höst kommer det även att anläggas en pendlarparkering samt en ny bussgata, för att minimera gång- och cykeltrafik över Jönköpingsvägen. Skälet är helt med hänsyn till trafiksäkerheten för gång- och cykeltrafikanter då Fabriksgatan trafikeras av många tyngre transporter. 

Arbetet beräknas vara klart i mitten av november

PEAB kommer att utföra entreprenaden och arbetet kommer att pågå fram till i mitten av november. Arbetet kommer att innebära vissa störningar för trafiken inom området, främst i samband med asfalteringsarbetena som kommer att ske runt vecka 40-41. 

Plankarta finns även som pdf, se dokumentrutan.

Karta över nya gång- och cykelvägen

2017-08-31 av: Yvette Tidefors