mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

torghandelintranet lediga jobb blanketter bygglov parkrestaurangens lunchmatsedel mullnet miljöutbildning bygglov jobba hos oss infocenter skolavslutning öppettider och taxa återvinningscentralen självservice ung i kommunen matsedel sophämtning eu valets rösttider på fredag gräv och schakttillstånd

Mycket hög risk för gräsbränder

Datum: 2019-04-17 Kategori: Trygghet & säkerhet

Under påskhelgen är det mycket hög risk för gräsbränder. Planerar du att göra upp en påskbrasa anmäl senast skärtorsdag kl. 16.00

Mycket hög risk för gräsbränder under påskhelgen

Den senaste tidens torra väder har gjort att det just nu är mycket hög risk för gräs- och markbränder i Mullsjö kommun och hela Jönköpings län.
 Det torra och soliga vädret kommer, enligt SMHI, att hålla i sig över hela påsken. Du som planerar att elda uppmanas till största försiktighet. En vindby kan snabbt få en gräsbränning att sprida sig och ge allvarliga följder.

 Räddningstjänsten uppmanar till att avstå att elda om det blåser

Se alltid till att ha brandredskap, vattenslang, vattenkanna och vattenhinkar framme. Vid gräsbränning ska man alltid elda mot vinden, blöt gärna marken där du tänker att eldningen ska påbörjas och avslutas, som en extra säkerhet.

Planerar du att göra upp en påskbrasa anmäl först

Du som tänker göra upp en påskeld ska anmäla det till Räddningstjänsten senast kl 16:00 på skärtorsdag. Se länk i rutan länktips.

Tänk på att även där vara försiktig och ha brandredskap tillgängligt. Är brasan placerad på ett brännbart underlag bör vätningen av marken runt brasan ske. Tänkt på att blöta marken en bit från brasan, ca 20m, så att inte värmen från elden torkar bort fukten. Är du osäker så avstå hellre från att elda!

2019-04-17 av: Pernilla Arvidsson