mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

sophämtningmullsjö simhallppettider och taxa tervinningcentralenbibliotekmotionerpartistödkommunfullmäktigeskolstartparkrestaurangens lunchmatsedelspecialkostsimhalllediga jobbbygglovsimhallens öppettidervårdcentralensimhallenintranetmullnet

Månadens miljötips - Februari

Datum: 2018-02-16 Kategori: Bygga, bo & miljö

Globala målen, Agenda 2030 och hållbarhetsmålen... I månadens miljötips kan du lära dig mer om målen och vad du kan göra för att bidra till dem! Nyhetsbild

Genom de globala målen har världens ledare målsättningen att fram till 2030 avskaffa extrem fattigdom, att minska ojämlikheter och orättvisor i världen och att lösa klimatkrisen.

År 2015 antog FNs medlemsländer Agenda 2030 för att tillsammans jobba för en hållbar utveckling. Agenda 2030 består av 17 globala mål och 169 delmål och anses av många vara den mest ambitiösa överenskommelsen för hållbar utveckling hittills. 

Hur kan du bidra?

Men trots att målen är globala och berör alla länder så är det viktigt att målen arbetas med även på lokal nivå. På FNs webbsida kan du läsa mer om vad just du kan bidra med för att vi tillsammans uppnår de globala målen. Där kan du även läsa mer om varje mål och kanske hitta din egen favorit.


2018-02-22 av: Ellen Lindberg