mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

kommunfullmäktige 2019 09 24intranetppettider och taxa tervinningcentralenbygglovmullsjö simhallsimhallvårdcentralenfiberutbyggnad i mullsjö kommunlagkrav på efaktura till kommunensimhalleninfocentervinster från lördagens nattvandring vid trollsjönledighetsansökansimhallens öppettidervilket stöd kan du få som asylsökandekommunfullmäktigelediga jobbsimskola

Månadens miljötips - December

Datum: 2017-12-14 Kategori: Bygga, bo & miljö

Minska din miljöpåverkan kring jul genom att tänka på vilka julklappar du köper. Här får du tips på miljövänliga klappar!

Julen står kring hörnet och julhandeln förväntas slå rekord i år igen. Genom att ge bort en julklapp med mindre miljöpåverkan kan du göra en god gärning vid jul. Det finns gott om miljövänliga julklappar, här följer några.

Julklappar inslagna i presentpapper.


Upplevelse. Ett restaurangbesök, konsertbiljett, eller kanske en kanottur att se fram emot i sommar?

Kursplats. Vore det inte kul att bjuda någon på en matlagningskurs eller varför inte en danskurs?

Cykel/Elcykel. En lite dyrare present, men också hållbar och långlivad. Elcykeln har blivit utsedd till årets julklapp 2017 och finns i flera prisklasser.

Välgörenhet. Ge bort ett gåvokort i julklapp! Det finns många organisationer som bland annat arbetar för en bättre planet och minskad fattigdom.

Tidningsprenumeration. Ge bort något som personen kanske inte själv skulle unna sig, en tidningsprenumeration. Det finns många tidningar som har fokus på natur och miljö. Varför inte en vegetarisk matlagningstidning?

Böcker. Även många böcker berör miljö- och klimatfrågor. De vegetariska kokböckerna blir även de fler och fler.

Tygpåse. Ge bort en fin tygpåse som kan användas i vardagen, till exempel i stället för plastkassen i mataffären.

En ”nödvändig” vara. Ge bort något som du vet att personen garanterat kommer förbruka. Till exempel gott ekologiskt kaffe, te eller en vegetarisk matkasse.

Och du! Glöm inte bort att slå in julklappen i något miljövänligt, till exempel tidningspapper eller en gammal affisch du tröttnat på.

2017-12-15 av: Ellen Lindberg