mullsjö logotyp

Populäraste sökningarna

matsedelinfocenterpartistödintranetöppettider och taxa återvinningcentralenmullnetåppettider och taxa återvinningcentralensimhallmullsjö simhallmotionerfärdtjänstppettider och taxa tervinningcentralenkommunfullmäktigesophämtningmullsjö bostäderledighetsansökanlediga jobbbygglov

Kommuninvånare uppskattas med stipendier

Datum: 2019-06-07 Kategori: Uppleva & göra

Årets föreningsledare, årets kulturförening, årets Pola och Tage Andersson-stipendiat och årets företagare uppmärksammades under Nationaldagsfirandet den 6 juni. Nyhetsbild

- Jag blev både överraskad och glad när de ringde och berättade, säger fotbollstränare Gitte Cederwall. Det känns roligt att kommunen uppskattar och värdesätter den tid och det engagemang som jag lägger ner.

Mullsjö jazzförening fick ta emot stipendie för sitt sätt att sprida jazztoner, Leon Seitl fick ta emot 2019 års stipendie ur Pola och Tage Anderssons fond och totbollstränaren Gitte Cederwall uppmärksammades för sitt entusiastiska ledarskap.

- Min drivkraft är att tjejerna ska ha en meningsfull sysselsättning och förhoppningsvis fortsätter med idrott också i vuxen ålder.

Stipendiet till årets föreningsledare är på två tusen kronor och motiveringen är bland annat "att visa uppskattning för det fina arbete som Gitte lagt ner under lång tid, till glädje för vår kommuns barn och unga." 

Stipender i tre kategorier

Mullsjö kommun har under flera år delat ut stipendier i tre olika kategorier; årets Föreningsledare, årets Kulturförening och Kulturskolan delar ut stipendier ur Pola och Tage Andersssons fond. Under nationaldagsfirandet vid Hembygdsgården i Mullsjö bjöds stipendiaterna upp på scen för att ta emot priset. 

Mullsjö Jazzförening sprider jazztoner

Mullsjö Jazzförening fick stipendie för sitt sätt att sprida jazztoner till såväl ny som redan initierad publik. "Den musikskatt vilken stipendiaten bjuder oss på genom sina fina arrangemang är inte enbart en angelägenhet för vår kommuns invånare utan tonerna hörs vida omkring" Stipendiet är på fem tusen kronor. 

Ung violinist vill bli ännu bättre

Stipendiet ur Pola och Tage Anderssons fond för musikutbildning utses av Kulturskolan. I år gick stipendiet till Leon Seitl som under flera år varit elev i Kulturskolan. Han spelar violin, trumpet och elbas och i sommar ska han med hjälp av stipendiet ägna en hel vecka åt att utveckla sitt violinspel genom en kurs i Sveg. 

Årets företagare

Skogsro Spa i Sandhem fick också ta emot en utmärkele, nämligen som årets företagare. Det är Företagarna som utser det priset. 

Grattis till alla!

2019-06-05 av: Pernilla Arvidsson