Margaretaparken

Lila blommande rhododendron

Mitt i centrala Mullsjö finns denna dolda parkpärla. En unik park från 50-talet som nu varsamt restaureras av föreningen Parkens Vänner.

Parken är unik för sina många växtarter och stenpartier och gångar. Här finns bland annat stora rhododendronbuskar, 100-tals växtarter, dammar, stenpartier och gångar.

Parkens historia

I början på 50-talet köpte Mullsjöbon Hjalmar Fagerström ett otillgängligt skogsområde på 25 000 kvadratmeter. Här byggde han ett mycket originellt hus helt i sten med skogen och blåbärsriset in på knuten. Bäcken som rinner genom parken rann även genom huset.

Han anlade också parken med bland annat en hjärtformad damm till minne av sin dotter Margareta, som gick bort vid 17 års ålder.

Parken restaureras

I dag finns endast cirka 6000 kvadratmeter kvar av parken. Det speciella med den är de stora rhododendronbuskarna, de stensatta gångarna och eksofforna.

Den ideella föreningen Parkens Vänner håller sedan några år på att återställa parken. Man kan boka guidade turer i parken och utomhusscenen kan man boka för egna arrangemang.

Kontakt

Parkens Vänner

070-550 22 70

Adress

Parkvägen 8
565 31 Mullsjö

Senast uppdaterad:
14 juli 2023