Mountainbike

Man på mountainbike i skogen

Gillar du att cykla mountainbike och trixa dig fram i kuperad terräng? Här kan vi erbjuda flera MTB-banor, en i Mullsjö och tre stycken i Sandhem med olika svårighetsgrader.

MTB-bana Mullsjö

Banan är cirka 4 kilometer i terrängen vid Gruvered.
Slingan startar vid anslagstavlan mittemot Mullsjö Hotell, se karta för mer information Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Slingan är anlagd av Friluftsfrämjandet.

MTB-banor Sandhem

Här finns det 3 stycken banor med olika svårighetsgrader.

  • Vit bana - Svartåslingan 1,5 km lätt.
  • Svart bana- Åsenslingan 3 km medelsvår.
  • Blå bana - Utmaningen 5 km svår.

Det finns även en teknikbana i form av en 100 meter pumptrack. Banorna startat vid motionscentralen/elljusspåret. Slingorna är anlagda av Sandhems IF i samarbete med Frilufsfrämjandet.

MTB för barn

Frilufsfrämjandet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. anordnar roliga och spännande cykeläventyr på mountainbike för barn och ungdomar. De får cykla på ojämna stigar, backar och i blandad terräng.

Smålands Turism har beviljats stöd för ett nytt cykelprojekt med finansiering av landsbygdsprogrammet 2014–2020 genom Tillväxtverket. Projektet ska utveckla Jönköping läns mountainbikeleder och stigar och binda samman befintliga cykeldestinationer.

Mullsjö, Värnamo, Isaberg och Jönköping är några av de platser som kommer att byggas ut och knytas samman. Det blir sammanlagt drygt 20 mil nya mountainbikeleder inklusive en ny bikepark.

Cykelled knyts i hop mellan Mullsjö och Habo

Västgötaledens cykelväg binds samman med en MTB rundsväng på 12,7 km. På kartbilden (jpg) , 287.2 kB, öppnas i nytt fönster. är det den röda befintliga sträckan som alltså knyts i hop med den gröna.

Det känns oerhört glädjande att vi fått del av medel som kommer vara till hjälp att skapa en attraktiv rundslinga för cykel mellan Mullsjö - Habo. Projektet innebär ett positivt steg i utvecklingen av upplevelsen för den som vill ta sig fram med cykel, vare sig det handlar om våra egna kommun- och länsinvånare eller den som besöker oss tillfälligt som cykelturist.

/Fredrik Bodin, kultur- och fritidschef i Mullsjö kommun

Läs mer om hela projektet på Smålandsturism.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast uppdaterad:
4 april 2024