Krisberedskapsveckan

Klarar du dig en vecka utan ström, vatten i kranen eller värme? Vässa din hemberedskap under Krisberedskapsveckan 6 maj till 10 maj

Visste du att du har ett personligt ansvar att klara dig i minst 7 dygn, utan stöd från samhället i händelse av en kris? Samhällets resurser måste först gå till de mest utsatta. De flesta behöver klara sig själva en tid. Det viktigaste är att ha dricksvatten, mat och värme, och att kunna ta emot viktig information. Med rätt förberedelser kan du även hjälpa andra. Förbered dig för att klara vardagen både för dig och dina nära om samhället inte fungerar som vi är vana vid.

Krisberedskapsveckan 2019:

Måndag 6 maj - Hur fixar du fredagstacosen när strömmen går?

Lär dig att laga god mat på stormkök och provsmaka! Välkommen till Kyrkans hus
kl. 9-11

Tisdag 7 maj - Vet du vad du gör om du inte har vatten i kranen eller behöver information?

Kommunalråden, Röda Korset och Räddningstjänsten svarar på dina frågor. Välkommen till Kyrkans hus kl. 9-11. Svenska kyrkan, Röda korset

Torsdag 9 maj - Klarar du dig minst 7 dygn utan vatten, el och värme?

Kom på gratisutbildning i Kyrkans Hus, kl. 18:30. Försvarutbildarna tipsar om vad du bör ha hemma.
Anmäl dig här: anmälan till utbildning din säkerhet

Hela veckan - Quiz, vinn en form av krislåda.

Fyll i beredskapstestet och vinn ett startkit till krislåda att ha hemma! Du kan ladda ner testet här eller hämta hos infocenter.

Svaren kan du lämna till Infocenter eller fotografera och maila in till infocenter@mullsjo.se senast klockan 12 den 13 maj. Vinnare koras under Lions vårmarknadsdag!
På Infocenter finns även ett utställningsskåp som visar exempel på hur du kan förbereda dig genom att skaffa dig en god hemberedskap.


Få mer information, tips och råd för att göra din vardag lite säkrare och tryggare via checklista för din hemberedskap


Krisberedskapsveckan - ett nationellt evenemang

Runt om i Sverige ställer vi in fokus på att hjälpa varandra att bli bättre rustade att klara av när vardagen vänds upp och ner och samhället inte fungerar som vi är vana vid. Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris. Därför har MSB startat Krisberedskapsveckan, en årlig kampanj tillsammans med bland andra kommuner, frivilligorganisationer och länsstyrelser.

Skriv ut
Senast uppdaterad: 10 november 2020