Spelmissbruk

Är du orolig för att du spelar för mycket? Vill du ha hjälp med att sluta? Eller bekymrar du dig för någon i din närhet spelar för mycket? Du kan få hjälp.

Vad är spelmissbruk?

Spelmissbruk eller spelberoende har många likheter med drogberoende - att gå från spel som nöje till spel som kräver allt högre insatser och som skadar skadar dig själv och din ekonomi men också familjen och människorna i din omgivning.

Att vara spelberoende inebär att du har ett tvångsmässigt behov av att spela om pengar, hasardspel. I psykiatriska sammanhang kallas detta för hasardspelsyndrom, ludomani eller spelmani. .

Det kan även leda till abstinensliknande symtpom som rastlöshet, irritation, stress, depression eller ångest när du försöker sluta eller kontrollera ditt spelande. För vissa kan det gå så långt som att det påverkar relationer, jobb och personlig ekonomi.

Läs mer om spelberoende på webbsidan 1177 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Du kan få hjälp

Om du själv behöver hjälp eller om du vill anmäla att någon far illa på grund av sitt spelmissbruk, kontakta Individ- och familjeomsorgen. Vi kan ge stöd att förändra ditt levnadssätt. Om du eller någon närstående behöver råd, stöd eller behandling finns det socialsekreterare som kan hjälpa dig. I vårt arbete gäller sekretess. Vi bokar som regel in ett besök inom en vecka.

Kontakt

 • Individ- och familjeomsorgen

  Socialkontoret

  0392-141 76

  Besöksadress

  Järnvägsgatan 29, 565 32 Mullsjö

  Öppettider:

  Måndag-torsdag: 08:30-15:30
  Fredag: 08:30-14:30
  Lunch: 12:00-13:00

Senast uppdaterad:
2 augusti 2022