Budget- och skuldrådgivning

Om du har svårt att få ordning på din privatekonomi kan du få råd och hjälp av kommunens budget- och skuldrådgivare.

Om du har svårt att få ordning på din privatekonomi kan du få råd och hjälp av kommunens budget- och skuldrådgivare.

Ibland är rådgivningen ett kort telefonsamtal – ibland behövs många besök för att steg för steg skapa en förändring. Hos oss är alla besök kostnadsfria. Det vi får veta om din ekonomi omfattas av regler om sekretess.

Budgetrådgivning

Tillsammans ser vi över din ekonomi och gör en budget som gör det lättare för dig att planera.

Skuldrådgivning

Om du hamnat i en skuldsituation du upplever som besvärlig kan vi ge dig råd och stöd för att få överblick och överväga olika handlingsalternativ.

Skuldsanering

Den som varit skuldsatt under en tid och inte kan slutbetala sina skulder på många år kan ansöka om skuldsanering. Det finns ingen gräns för hur stor skulden skall vara. Din ålder spelar ingen roll och man kan få skuldsanering även om man är arbetslös eller har låg inkomst.

Vi hjälper dig med skuldsaneringsansökan och under tiden processen pågår. Det är Kronofogden som beslutar om skuldsanering. Läs mer om skuldsanering på Kronofogdens webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Egna medel är att frivilligt låsa dina pengar. Det du tjänar betalas då in till ett konto hos kommunen istället för att betalas till ditt privata konto. Du och din handläggare bestämmer vilka räkningar som handläggaren ska betala och hur pengar ska betalas ut till dig.

Egna medel ska vara en tillfällig lösning för den som kan göra ekonomiska bedömningar. Om du har svårt för det kan en god man vara ett alternativ.

Kontakt

 • Individ- och familjeomsorgen

  Socialkontoret

  0392-141 76

  Besöksadress

  Järnvägsgatan 29, 565 32 Mullsjö

  Öppettider:

  Måndag-torsdag: 08:30-15:30
  Fredag: 08:30-14:30
  Lunch: 12:00-13:00

 • Budget- och skuldrådgivning

  0392-141 20

Senast uppdaterad:
18 oktober 2022