Feriepraktik

En grupp ungdomar, killar och tjejer med stora leenden

Är du född 2006-2008? Sök feriepraktik hos oss inför sommaren! Från april 2024 kan du börja ansöka.

Varje sommar erbjuder Mullsjö kommun sommarjobb till ett antal ungdomar i form av feriepraktik. Feriepraktiken innebär att du arbetar inom någon av kommunens förvaltningar under tre sommarveckor. Du får ersättning för utförd tid.

Feriepraktiken omfattar sex timmars arbete per dag och en kortare lunchrast ingår. På vissa arbetsplatser kan arbetstiden vara annorlunda.

Villkor för att du ska kunna få en feriepraktikplats är

  • att du är folkbokförd i Mullsjö kommun,
  • att du inte har haft feriepraktik inom kommunen tidigare år,
  • att du sökt men inte fått sommarjobb på annan arbetsplats.

Alla som är födda 2005 till 2007 har möjlighet att söka till sommaren 2023.

Platserna lottas ut efter de perioder och önskemål som lämnats i ansökan. De ungdomar som inte tidigare haft feriepraktik har förtur till ferieplats.

Förskola/fritidshem

Delta i det dagliga arbetet med barnen på fritids eller förskola, till exempel utflykter, arbete med materialvård och underhåll. På vissa förskolor vara behjälplig med packa ihop saker inför flytt.

Praktiskt arbete/underhåll

Utför trädgårdsarbete, städ, flytt av möbler, reparationer och enklare målningsarbeten.

Kostenheten

Hjälpa till i kommunens olika storkökshushåll med servering, städning, diskning, uppackning utav varor och enklare beredning av maträtter.

Vård/Omsorg

Delta i dagverksamheten och på Parkträffen. Vara med och stötta i aktiviteter som spela spel, baka, promenader, samtala, lägga pussel, tidningsläsning och digitalt stöd på de olika boendena. Men också hjälpa till med lite praktiska saker som att baka, duka och ta hand om disk och träning för våra äldre.

ABF/Kultur

Skapa aktiviteter och uppträdande för äldreomsorgen med t.ex sång, teater, musik och dans. Viktigt att man har estetiskt intresse och gärna lite erfarenhet. Du kommer att jobba i grupp med 2-3 personer.

Fritidsgården

Delta i planeringen och genomförandet av olika aktiviteter för barn och unga i Mullsjö. Det kan även vara att samarbeta med de föreningar som planerat aktiviteter. En omväxlande feriepraktik där du får vara kreativ, social och vara mycket utomhus i det fina sommarvädret.

Bönareds Café

Delta i tillverkning och försäljning av gårdens bakverk, med bland annat uppgifter inom jordgubbsrensning, kaffeservering och övriga serviceuppgifter. OBS! Det finns ingen kollektivtrafik till Bönared utan du behöver själv ordna transport dit.

Du är välkommen att söka feriepraktik när det är aktuellt under april månad 2024. Då kan du ansöka via Lediga jobb - Mullsjö (mullsjo.se) Länk till annan webbplats.. Vi vill ha din ansökan senast den 28 april 2024.

Du som vill ha feriepraktik inom skola/fritidshem eller förskola behöver lämna ett utdrag ur polisens belastningsregister.

Det är ett begränsat utdrag som är speciellt för arbete inom skola och barnomsorg och det visar endast grova brott, ej mindre förseelser.

Du ska lämna in ett godkänt utdrag ur belastningsregistret till din handledare. Det tar cirka två till tre veckor innan registerutdraget skickas hem till dig så beställ det i god tid.

Du hittar blanketten på Polisens webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakt

Senast uppdaterad:
30 november 2023