Driftstörningar

Foto av översvämning där brunnslock flugit av på grund av regnmassorna.

Här finns information om akuta driftstörningar och planerade underhållsåtgärder. Upplever du en störning som inte finns med här? Kontakta oss direkt!

Om någon typ av olycka inträffat som innebär fara för liv och hälsa eller fara för miljöskada ska du ringa 112.

Information vid akuta händelser

Vid akuta händelser lägger vi ut information på hemsidan när vi bekräftat felet. Vi följer sedan händelseförloppet och uppdaterar informationen när förändringar sker. Information om akuta driftstörningar finns under rubriken Aktuella störningar.

Vid större händelser skickar vi också VMA, Viktigt Meddelande till Allmänheten, via Sveriges Radio P4.

Information vid planerade underhållsarbeten

Ibland utför vi planerade underhållsarbeten som kan innebära att vi till exempel måste stänga av vattnet på en gata.

Vi informerar berörda abonnenter senast tre dagar innan sådant arbete utförs. Information kan komma via sms, e-post eller lapp i brevlådan.

Information om pågående underhållsarbeten finns under rubriken Planerade underhållsarbeten.

2020-04-04

Inget vatten

På grund av ett elfel har inget vatten pumpats upp till vattentornet. Det har lett till att vattentornet har tömts på vatten. Abonnenter som bor i de högst belägna delarna av Mullsjö är nu utan vatten.

Pumparna som pumpar vatten till vattentornet och ut på ledningsnätet är nu åter igång.

Det kommer ta minst ett dygn innan nivån i vattentornet är återställd. Under tiden ber vi alla att vara lite återhållsamma och inte slösa med vattnet. På så vis får de som nu är utan vatten snabbare tillbaka vatten i sina kranar.

I nuläget misstänker vi ingen vattenläcka.


2020-03-18

Stopp i avloppet!

Mullsjö Energi & Miljö vill påminna om att endast kiss, bajs och toalettpapper får spolas ner i toaletten.

Hushållspapper, våtservetter och tvättlappar leder till stopp i avloppet och får inte spolas ner! Nu är inte rätt tid för vår verksamhet att behöva åtgärda extra stopp i avloppen.

Hamstringen av toalettpapper har lett till att hyllorna gapar tomma i butikerna. Det är då lätt hänt, att de som inte har hamstrat och behöver köpa toalettpapper för att det tagit slut hemma, i stället köper hushållspapper, våtservetter eller tvättlappar och tänker att man kan använda det i stället för toalettpapper.

Toalettpapper löser upp sig i vatten men det gör inte hushållspapper, våtservetter eller tvättlappar. I stället klumpar det ihop sig och leder till stopp i avloppen.

Hushållspapper, våtservetter eller tvättlappar som använts vid toalettbesök ska slängas i restavfallet. Ett annat alternativ är att helt enkelt tvätta sig, precis som vi gör med våra nyfödda.

Just nu har vi inget bevattningsförbud i kommunen.

Just nu har vi inga större underhållsarbeten planerade.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 4 april 2020