Kostenheten
Mullsjö kommuns idé är att servera en god och vällagad måltid som ger energi till engagemang, lek och utveckling men samtidigt är kostnadseffektiv.
Vision och uppdrag för måltidsverksamheten
- Vi vill främja goda matvanor och väcka ett intresse för mat som sträcker sig längre än skolans utegårdar/lekplatser.
- Vi serverar en rätt varje dag, som är lagad med omsorg och eftertanke av duktiga, kunniga och serviceinriktad personal. Vi lagar mat som vi är stolta över att servera, tummar inte på kvalitén och ser till att vi har nöjda matgäster/kunder.
- Vi säsongsanpassar vår mat efter årstid, för bästa kvalité och pris, men även efter barnens önskemål och teman.
- Vi vill att maten ska vara ett tillfälle för integration, samtal och nyfikenhet och låter barnen ta del av det som händer i köket och uppmuntrar till frågor kring maten.
- Mullsjö kommun följer Livsmedelverkets råd om bra mat i skola/förskola och inom vård och omsorg för att säkerställa säker mat samt att varje kök följer sitt egenkontrollprogram enligt livsmedelslagstiftningen.
- Vi genomför matsvinnsmätningar 3 gånger per år.
Har du som förälder eller anhörig frågor eller synpunkter gällande maten, tveka inte att kontakta kostutvecklaren.
- Totalt arbetar 25 personer inom kostenheten fördelat på 10 kök och mattransporter inklusive 2 administrativa roller.
- Varje dag tillagas 1600 luncher och årligen produceras cirka 450 000 portioner, inklusive frukost, lunch, mellanmål.
- Varje dag tillagas cirka 200 portioner special/allergimat inom förskola/skola.
- Livsmedel köps in för cirka 6 miljoner kronor per år.
Kontakt
-
Annika Carp
Kostchef
-
Madeleine Bergman
Administratör
- Senast uppdaterad:
- 17 januari 2023