Gymnasieskola

Mullsjö kommun har ingen egen gymnasieskola. Elever från vår kommun har istället tillgång till alla program som finns via Falköpings och Jönköpings kommuner.

Flera gymnasieprogram att välja mellan

Den svenska gymnasieskolan är treårig och frivillig. Det finns 18 nationella program; tolv yrkesprogram och sex högskoleförberedande program. Det finns också fem introduktionsprogram för elever som inte är behöriga till ett nationellt program. Mer information hittar du på utbildningsguiden.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Betyg och bedömning

Läroplaner, ämnesplaner, betygsinformation, nyheter och övrigt material om gymnasieskolan hittar du på Skolverkets webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
På sidan betyg och bedömning kan du läsa mer.

Studiebidrag

När du läser på gymnasiet får du studiebidrag till och med vårterminen det år du fyller 20.

Studerar du på annan ort?

Om du studerar på annan ort kan du ansöka om inackorderingstillägg och extra tillägg via Mullsjö kommun eller Centrala studiestödsnämnden (CSN),länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster till och med vårterminen det år du fyller 20.

Mer specifikt vad som gäller för inackorderingstillägg för Mullsjö kommun, och hur det går till att göra en ansökan kan du läsa i Anvisningar till ansökan om inackorderingstillägg(PDF)

Fyll i Ansökan om inackorderingstillägg

Går du en lärlingsutbildning kan du även ansöka om lärlingsbidrag.

Så hanterar Mullsjö kommun dina personuppgifter

Den nya dataskyddsförordningen (GDPR) innebär bland annat ett större skydd för dina personuppgifter och rätten att radera eller begränsa andras tillgång till din data. Vi strävar efter en hög nivå av dataskydd för de personuppgifter som vi behandlar, i enlighet med lagen. Du kan läsa mer på sidan Hantering av personuppgifter.

Kommunen har ett ansvar att följa upp, stötta samt erbjuda lämpliga åtgärder för den som är 16 till 20 år och inte går på gymnasiet eller saknar gymnasieexamen.

Mullsjö kommun har en ungdomscoach, Abdul Mahamed, som tillsammans med studie-och yrkesvägledare (SYV), Ulrika Källström, kan erbjuda stöd så som:

  • Studie- och yrkesvägledning mot studier på gymnasiet, folkhögskolor eller Vuxenutbildningen
  • Ansökningar till utbildning
  • Vägledning mot arbetsmarknaden
  • Ordna och följa med på studiebesök
  • Hitta mål och motivation
  • Kontakta andra myndigheter och organisationer
  • Ordna praktikplats

Vill du veta mer, är du välkommen att kontakta Abdul Mahamed eller Ulrika Källström

Ungdomscoach

Abdul Mahamed
070-3399852
abdulkadir.mahamed@mullsjo.se

Skriv ut
Senast uppdaterad: 1 september 2020