Studie- och yrkesvägledning

Du som går i grundskolan kan få hjälp av studie- och yrkesvägledaren på Trollehöjdskolan.

Studie- och yrkesvägledare ansvarar för information kring gymnasievalet. Där bland annat enskilda vägledningssamtal ingår.

Prao

Studie- och yrkesvägledaren ansvarar även för den administrativa delen kring praon, då alla elever provar på arbetslivet under två veckor i årskurs 8 och en vecka i årskurs 9.

Om du vill önska bland skolans praoplatser går du in på webbplatsen Praoportalen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Vill du istället ordna egen praoplats, laddar du ner blanketten Egen praoplats(pdf) , 1 MB, öppnas i nytt fönster..

Så hanterar Mullsjö kommun dina personuppgifter

Dataskyddsförordningen (GDPR) innebär bland annat ett större skydd för dina personuppgifter och rätten att radera eller begränsa andras tillgång till din data. Vi strävar efter en hög nivå av dataskydd för de personuppgifter som vi behandlar, i enlighet med lagen. Du kan läsa mer på sidan Hantering av personuppgifter.

Vuxenstuderande

För dig som är vuxenstuderande och behöver stöd i studieval och yrkesval finns Vägledningscentrum i Jönköping, Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Jököpings kommuns webbplats.

Där arbetar flera studie- och yrkesvägledare.

Mer information om utbildning- och yrkesval hittar du under Relaterade länkar.

Senast uppdaterad:
14 september 2023