Måltider

Uppdukat lunchbuffé

Vad blir det för mat idag? Skolmåltiderna varierar med årstid och teman. I skolmatsalen serveras det förutom dagens rätt salladsbuffé, bröd, bordsmargarin, mjölk och vatten.

Matsedel

Matsedeln hittar du på Skolmaten.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Du kan också ladda ner appen Skolmaten. Där väljer du vilken förskola/skola du vill se matsedel för.

Skolornas kök

I de flesta fall tillagas maten på plats på respektive skola eller förskola. I Sandhems kök lagas mat även till förskolorna Rödluvan, Tallkotten och Bullerbyn.

Ansökan om specialkost

Om ditt barn behöver specialkost gör du en ansökan om specialkost(pdf). , 228.6 kB. Ansökan skickas eller mailas till kostchef. Se kontakt nedan. Om det är av medicinska skäl måste ansökan kompletteras med ett läkarintyg. Prata alltid med köksansvarig vid inlämning av läkarintyg.

Får föräldrar äta skollunch?

Är du förälder och har ditt barn i en skola i Mullsjö/Sandhem och undrar hur maten smakar? Då är du varmt välkommen att äta lunch tillsammans med ditt barn!

En gång per läsår har du som förälder möjlighet att prova på skolmaten. Vill du äta flera gånger kostar det 55 kronor per portion. Du fyller i ett formulär direkt i anslutning till skolmatsalen, ingen föranmälan krävs.

Så hanterar Mullsjö kommun dina personuppgifter

Den nya dataskyddsförordningen (GDPR) innebär bland annat ett större skydd för dina personuppgifter och rätten att radera eller begränsa andras tillgång till din data. Vi strävar efter en hög nivå av dataskydd för de personuppgifter som vi behandlar, i enlighet med lagen. Du kan läsa mer på sidan Hantering av personuppgifter. Länk till annan webbplats.

Mullsjö kommuns idé är att servera en god och vällagad måltid som ger energi till engagemang, lek och utveckling men samtidigt är kostnadseffektiv. Vi vill främja goda matvanor och väcka ett intresse för mat som sträcker sig längre än skolans utegårdar/lekplatser.

Vi serverar en rätt varje dag, som är lagad med omsorg och eftertanke av duktiga, kunniga och serviceinriktad personal. Vi lagar mat som vi är stolta över att servera, tummar inte på kvalitén och ser till att vi har nöjda matgäster/kunder.

Vi säsongsanpassar vår mat efter årstid, för bästa kvalité och pris, men även efter barnens önskemål och teman.

Vi vill att maten ska vara ett tillfälle för integration, samtal och nyfikenhet och låter barnen ta del av det som händer i köket och uppmuntrar till frågor kring maten.

Mullsjö kommun följer Livsmedelverkets råd om bra mat i skola/förskola och inom vård och omsorg för att säkerställa säker mat samt att varje kök följer sitt egenkontrollprogram enligt livsmedelslagstiftningen.

Vi gör enkätundersökningar varje år.

Har du som förälder/anhöriga frågor/synpunkter gällande maten, tveka inte att kontakta kostutvecklaren/kostekonomen.

Lite kort sifferfakta om kostenheten i Mullsjö

  • Totalt arbetar 35 personer inom kostenheten fördelat på 10 kök och 2 administrativa roller.
  • Varje dag tillagas 1600 luncher och årligen produceras cirka 450 000 portioner, inklusive frukost, lunch, mellanmål.
  • Varje dag tillagas cirka 100 portioner special/allergimat inom förskola/skola.
  • Livsmedel köps in för cirka 5 miljoner kronor per år.

Kronängsskolans kök

0392-140 82

Trollehöjdskolans kök

0392-140 95

Gunnarsboskolans kök

0392-144 21

Kylleköket Sandhem

0392-144 52

Tallkottens kök

0392-142 14

Bullerbyns kök

0392-144 37

Skogsgläntans kök

0392-141 81

Björksäters kök

072-246 25 85

Logotype från EU med blå platta och 12 stjärnor. Budskap: skolmaten vi serverar finansieras delvis av Europeiska garantifonden för jordbruket.
Senast uppdaterad:
27 januari 2022