Skogsgläntans förskola

 Förskolan Skogsgläntan en solig höstdag.

Skogsgläntans förskola ligger i ett naturskönt område med närhet till sjö och skog.

På Skogsgläntans förskola arbetar vi i tre åldersindelade skepp, Ekorren, Nyckelpigan och Ugglan.

Skogsgläntans förskola har som vision att det vi gör inne kan vi också göra ute. Det innebär att vi bland annat planerar utbildningen med utgångspunkt i att förskolans läroplan kan tas med ut på gården och ut i naturen. Vi använder även material från naturen inomhus i våra olika pedagogiska aktiviteter.

Förskolans utegård och natur erbjuder många spännande fenomen för barnen att utforska såsom exempelvis växter, djur och årstider. Utegården erbjuder också ett varierat utbud av material och verktyg som bland annat bidrar till lek, rörelse och motorisk träning. 

Närheten till skog, mark och sjö ger oss stora möjligheter till att göra utflykter, både planerade och spontana.

Välkommen att besöka oss, vi visar gärna mer av vår förskola!

Maten till Skogsgläntans förskola lagas på plats i förskolan.

Du hittar matsedeln via webbappen Skolmaten Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Där ser du vilken mat som serveras under veckan.

Ansökan om specialkost

Om ditt barn behöver specialkost gör du en ansökan via vår e-tjänst ansökan om specialkost Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Om det är av medicinska skäl måste ansökan kompletteras med ett läkarintyg. Prata alltid med köksansvarig vid inlämning av läkarintyg.

Förskolan använder sig bland annat av instagram för att synliggöra förskolans utbildning och för att bidra till en utökad samverkan mellan förskola och hem. Du som vårdnadshavare eller annan ansvarig vuxen får ansöka om att följa den förskola ditt barn är placerad på.

I dokumentet Instagram i Mullsjö kommunala förskolor (pdf) , 126.1 kB, öppnas i nytt fönster. kan du läsa om hur förskolan använder sig av applikationen.

Vid frågor om kö och placering, ring kommunens växel på 0392-140 00 och be att få tala med kommunens placeringshandläggare.

Nyckelpigan: 0392-141 36

Ekorren: 0392-140 53

Ugglan: 0392-141 53


Se hur det ser ut på Skogsgläntans förskola!

Klicka på filmen så ser du hur det ser ut på förskolan.

Relaterade länkar

Kontakt

Senast uppdaterad:
18 september 2023