Tallkottens förskola

Tallkottens förskola en solig höstdag

Tallkottens förskola ligger centralt i ett naturskönt område med skog, lekpark och fotbollsplan alldeles i närheten. Här är hållbarhet i fokus.

Hållbarhet med Grön Flagg

På Tallkottens förskola arbetar vi utifrån programmet Grön flagg, Stiftelsen Håll Sverige rent. Tillsammans med barnen sorterar vi vårt skräp och avfall, men utforskar också sambandet mellan skräp och natur. Vi utvecklar tillsammans kunskap om hur vi kan använda oss av olika material utan att påverka kommande generationer.

Leken får stort utrymme på förskolan. Den utvecklar barnens förmåga till att samarbeta, fantisera, visa hänsyn och empati. Innemiljön ses som föränderlig och barnen är med och planerar förskolans lek- och lärmiljö.

Hela förskolan samarbetar och ger barnen möjlighet att besöka och leka på våra olika åldersindelade avdelningar. Detta gör att barnen lär känna både miljön, varandra och övriga pedagoger, vilket underlättar inskolning till annan avdelning.

Utemiljön består av fyra gårdar som erbjuder varierande material och verktyg anpassat för utevistelse, utforskande och lek.

På Tallkottens förskola är det viktigt att barnen bli sedda och känner sig värdefulla. Det ska kännas tryggt, roligt och lärorikt att vara på vår förskola. Kom gärna och besök oss.

Maten till Tallkottens förskola lagas i köket på Sandhems skola.

Du hittar matsedeln via appen Skolmatenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du se vilken mat som serveras under veckan.

Om ditt barn behöver särskild kost måste en ansökan om specialkost göras.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 januari 2020