Kronängs förskola

Kronängsförskola en solig höstdag

Kronängs förskola ligger centralt i Mullsjö, nära både skog och strövområden. Här finns också kvällsomsorg för barn som behöver omsorg utanför förskolornas öppettider.

Språk och rörelse

Förskolan arbetar med att utveckla språket och lyssnandet för att höja barnens sociala kompetens. Språket är vårt sätt att dela tankar och känslor med andra och utvecklar vår självkänsla. Ordbilder, högläsning, sång, ramsor, rytmik och rörelse stimulerar barnens fantasi och utvecklar deras tankar och berättelser.

Vi har en härlig utegård som inbjuder till en aktiv och fantasifull lek och där barnen kan delas upp i mindre grupper. Leken har en central och viktig del i barns utveckling, både för språket, fantasin, motoriken och samspelet med varandra.

Förskolan har närhet till skogen, en lärmiljö där vi kan uppleva naturens olika skiftningar och få motorisk träning. Vi har också tillgång till gymnastikhallen och använder den regelbundet.

På Kronängs förskola ska barnen känna sig trygga och ges en rolig och lärorik utbildning.

Välkommen att besöka oss så berättar vi mer om vår verksamhet

Maten till Kronängs förskola lagas av köket på Kronängskolan.

Du hittar matsedeln via appen Skolmatenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du se vilken mat som serveras under veckan.

Om ditt barn behöver särskild kost måste en ansökan om specialkost göras.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 januari 2020