Bullerbyns förskola

Lekplatsen vid Bullerbyns förskola en solig dag

Bullerbyns förskola ligger centralt i Mullsjö, med närhet till sjö och natur.

Bild och kommunikation

På Bullerbyns förskola använder vi bild och kommunikation som profilering. Det innebär bland annat att förskolan arbetar med digitala verktyg där barnen är med i processen och både fotograferar och filmar. Med hjälp av appar i lärplattan ges barnen möjlighet att göra sina egna dokumentationer. I appen Ritprata synliggörs sociala situationer på ett konkret sätt.

Pedagogerna använder bildstöd för att synliggöra dagens schema och aktiviteter. Bilder på väggar och lådor visar hur material kan användas.

Reggio Emilia-pedagogiken har inspirerat oss . Vi arbetar temainriktat och konkretiserar olika ämnen, vilket gör det lättare för barnen att lära.

Förskolan har en stor gård som erbjuder både spännande utmaningar och trygghet. Närheten till naturen ger möjlighet att utforska både skog och sjö.

I våra ateljéer ges barnen möjlighet att uttrycka sin fantasi och kreativitet i sitt skapande. Våra stora härliga rörelserum ger motorisk träning.

Barns behov skiljer sig mellan olika åldrar. Genom åldersindelade grupper kan lek- och lärmiljöer anpassas efter avdelningens åldersgrupp och barnens intressen. När barnen byter avdelning strävar vi efter att en pedagog ska följa med för att göra övergången så smidig och odramatisk som möjligt. Vi samarbetar dagligen mellan avdelningarna, vilket innebär att barnen får möjlighet att träffa yngre eller äldre kompisar och syskon.

Vi vill ge ditt barn en trygg, rolig och lärorik tid i förskolan. Vill du veta mer om oss, ring eller kom och hälsa på.

Maten till Bullerbyns förskola tillagad i köket på Sandhems skola.

Du hittar matsedeln via appen Skolmatenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Där kan du se vilken mat som serveras under veckan.

Om ditt barn behöver särskild kost måste en ansökan om specialkost göras.

Relaterade länkar

Kontakt

Skriv ut
Senast uppdaterad: 16 januari 2020