Mullsjö i topp för företagsklimat

Bild på en man och en kvinna som jobbar tillsammans i industrimiljö. Blå textplatta med texten "nummer ett i företagsklimat".

Svenskt Näringsliv har släppt sin senaste mätning av företagsklimatet i Sveriges kommuner och Mullsjö hamnar på första plats i Jönköpings län.

I den årliga enkätundersökningen har över 32 000 företagare fått betygsätta olika delar av företagsklimatet i sin egen kommun.

Undersökningen visar att Mullsjö höjt sitt betyg av företagen i hela 11 av 15 frågor, jämfört med förra året. Vi ligger dessutom över sverigesnittet i alla delfrågor utom en, ”tillgången på mobilnät och bredband”.Eftersom vi är en liten kommun så måste vi hela tiden ha örat mot marken och kroka arm i olika sammanhang för att hitta smarta lösningar. Vi är bra på att dra nytta av goda exempel vi ser och göra det till något som passar för näringslivet i Mullsjö.

/Pernilla Bernhardsson, näringslivsansvarig på Mullsjö utveckling

Enkätresultaten från den årliga undersökningen utgör 2/3 av den kommunranking som presenteras på hösten varje år. Placeringen för Mullsjö och länets övriga kommuner presenteras den 20 september.

Senast uppdaterad:
26 maj 2023