En vecka fri från våld - Orange week

Orange bakgrund med vit text Orange week

21–27 november arrangeras en aktivitets- och kampanjvecka i länet på temat förebygga våld. Välkommen att delta för ett samhälle fritt från våld! 

Vi vill vara med och sprida budskapet att våldet går att förebygga!

Både yrkesverksamma och allmänheten är välkomna att delta i veckans alla aktiviteter som sätter ljuset på våldsförebyggande arbete. Syftet är att sprida kunskap om mäns våld mot kvinnor och våld i nära relationer.

Orange Day genomsyrar länet under veckan

Den 25 november är den internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor, också känd som Orange Day. Det är dagen då FN (Förenta nationerna) uppmanar hela världen att manifestera och uppmärksamma våld mot kvinnor genom att sprida och använda orange färg.

I Mullsjö kommun flaggar vi med orange flagga vid kommunhuset. Runt om i Jönköpings län lyser kända byggnader i orange, människor bär något orange och engagerar sig genom att anordna event och manifestationer för att uppmärksamma våld mot kvinnor. Flera idrottsklubbar har också valt att på olika sätt uppmärksamma kampanjen genom till exempel spel med orange kaptensbindlar och genom att lysa det orange budskapet på LED-skärmar och sarger.

Veckans program

Myndigheter, organisationer och andra aktörer från Region Jönköpings län står bakom veckans budskap och en del av dessa bidrar med egna aktiviteter på temat förebygga våld. Länsstyrelsen samordnar programmet som du hittar på deras webbplats.

Vi hjälper dig!

Om du har sett eller upplevt hot eller våld i familjen, är orolig för någon annan som är utsatt för våld, eller har svårt att hantera din egen ilska, kan du få stöd och hjälp av kommunen. Läs mer på sidan Våld och hot i nära relationer.

Kontakt

 • Individ- och familjeomsorg, IFO

  IFO

  0392-141 76

  Besöksadress

  Järnvägsgatan 29, 565 32 Mullsjö

  Öppettider:

  Måndag-torsdag: 8:30-15:30 Fredag: 8:30-14:30
  Lunch: 12:00-13:00

Senast uppdaterad:
21 november 2022