Drop-in för samhällsetablering

Två glada kvinnor utanför entrén till Drop-in på Gunnarsbovägen 3

Helén Öberg och Magdalena Lidenmark utanför entrén till Drop-in på Gunnarsbovägen 3 i Mullsjö.

Idag öppnar Drop-in. Syftet är att ge nyanlända stöd för att lättare kunna etablera sig i samhället.

På Gunnarsbovägen 3 i Mullsjö öppnar nu kommunen en ny satsning som syftar till att stötta nyanlända, utrikesfödda och ukrainare i deras kontakter med myndigheter. Målet är att de som är nya i Sverige lättare ska kunna bli delaktiga i samhället.

Det är kommunens integrations- och arbetsmarknadsenhet som fått projektmedel beviljat från Länsstyrelsen för att starta Drop-in, som har öppet tre tillfällen i veckan.

- Som ny i Sverige är det mycket nytt att ta in och förstå hur det svenska samhället fungerar. Vi vill vara som en lots, en första kontakt till att komma över trösklarna, säger Magdalena Lidenmark, lärare och samordnare.

Direktkontakt och hjälp med enklare ärenden

- Det handlar om att få hjälp med samhällsinformation och stöd för enklare bankärenden, att ställa sig i bostadskö, hjälp med att ansöka om olika ersättningar, ansöka till skola och liknande.

Projekt finansierat av Länsstyrelsen

Det är ett projekt som är finansierat av medel från Länsstyrelsen. Medlen täcker en anställning på 50% under ett år. Förhoppningen är att tjänsten ska kunna förlängas. Helén Öberg är projektanställd som samhällsvägledare och är på plats under öppettiderna.

Bara att komma in

- Det ska vara enkelt att få kontakt och enkelt att komma in till oss. Det finns också möjlighet att boka tid om det passar bättre, säger Helén Öberg.

Öppet tre tillfällen i veckan

Verksamheten håller till på Gunnarsbovägen 3 i Mullsjö, i samma byggnad som Familjecentralens lokaler. Öppettiderna är måndagar klockan 9-12, onsdagar klockan 13-17 och fredagar klockan 8-12.

Kontakt

Senast uppdaterad:
3 oktober 2022