Hela Mullsjö kommun mot pandemin!

Budskapsplatta Hela Mullsjö kommun mot pandemin. Bygg ett skydd mot framtiden - vaccination mot covid-19 gör skillnad

Bygg ett skydd för framtiden - vaccination mot covid-19 gör skillnad! Boka tid eller gå på Drop-in vaccination.

Boka tid

På sidan Vaccinbokning, Region Jönköpings läns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. hittar du vårdcentralernas lediga tider. Du behöver ingen e-legitimation för att boka tid.

Drop-in tider i Mullsjö

Kom på drop-in vaccination i Pingstkyrkan i Mullsjö, Järnvägsgatan 15:

  • Lördag 19 mars klockan 11:00-14:00
  • Måndag 21 mars klockan16:00-18:00
  • Måndag 28 mars klockan 16:00-18:00

Drop-in tider i länet

Vårdcentralerna erbjuder drop-in på flera platser i länet. Du hittar vårdcentralernas vaccinationsplatser och tider på sidan Drop-in-vaccination mot covid-19 i Jönköpings län, 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Läs mer på 1177.se

På sidan Om vaccin mot covid-19, 1177.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. kan du läsa faktagranskad och säker information
om vaccin mot covid-19.

Här har vi samlat vanliga frågor och svar:

Varför ska jag vaccinera mig och varför behövs en tredje vaccindos?

Även om smittspridningen går ner i vår och sommar så kommer covid-19 att finnas kvar. Vaccination ger ett mycket effektivt skydd mot allvarlig sjukdom. Även om du skulle bli smittad trots vaccination så får du mildare symtom. Risken att bli så svårt sjuk att du behöver sjukhusvård mycket liten om du är vaccinerad.

Som vaccinerad har du lägre risk för att smitta andra. Dels genom att du själv är skyddad mot att bli infekterad och dels genom att om du trots allt blir infekterad så är du sjuk kortare tid och utsöndrar mindre virus.

Tre doser vaccin får numera anses som grundvaccination för vuxna. Den som bara fått två doser har efter ett halvår mycket begränsat skydd kvar. En tredje dos ger ett mer effektivt och långvarigt skydd. Även om fler påfyllnadsdoser kan komma att behövas framöver (eventuellt med ett uppdaterat vaccin mot nya virusvarianter) så är grunden att man först fått tre doser.

Nästan alla andra länder kräver någon form av covid-bevis för inresa. För EU och en rad andra vanliga turistmål kommer det att krävas tre vaccindoser för att få ett giltigt covid-bevis. Alternativet är att testa sig inför resa och ett sådant test kostar ofta flera tusen kronor per person.

Även om du nyligen varit sjuk i covid-19 behöver du vaccinera dig med tre doser för att vara säker på att få ett bra skydd inför framtiden. Immuniteteten som uppnås efter genomgången infektion kan variera mycket från person till person och du bör därför vaccinera dig så fort du återhämtat dig från infektionen.

Senast uppdaterad:
14 mars 2022