Äntligen invigning av Mullsjö familjecentral!

Illustrationer på barn, sol, blommor, hand som håller ett hjärta, fotboll, samtal, barnvagn och hink med spade.

Illustrationer, Yvette Tidefors

Tisdagen, 15 mars, invigs Mullsjö familjecentral – en mötesplats för alla föräldrar och deras barn i åldern 0-6 år.

Familjecentralen vänder sig till alla blivande föräldrar och föräldrar med barn 0-6 år. På familjecentralen finns barnhälsovård, kvinnohälsovård, kurator och öppen förskola som arbetar i samverkan. Verksamheten är ett samarbete mellan kommunen och Region Jönköpings län.

Hösten 2021 startade öppna förskolan sin verksamhet och då fanns kurator och barnhälsovården på plats. Nu har kvinnohälsovården flyttat in i lokalerna och familjecentralen är komplett.

Program för invigning

Från Region Jönköpings län talar Mia Frisk, ordförande i regionstyrelsen, och Rachel de Basso, ordförande i nämnden för folkhälsa och sjukvård.

Från Mullsjö talar Christer Rube, socialnämndens ordförande och Joseph Tornell, barn- och utbildningsnämndens ordförande. Tillsammans med barnen klipper de inte bandet, utan knyter i hop bandet – en symbolisk handling för att knyta samman familjecentralens alla delar.

  • Plats: Gunnarsbovägen 3 i Mullsjö
  • Tid: klockan 14:00-16:00

Efter invigningen är det rundvandring och mingel. Barnen får ballonger och det bjuds på saft, glasstårta och kaffe.

Syfte, bakgrund om familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats som erbjuder stöd, utbildning och en social tillvaro för föräldrar. Verksamhetens syfte är att vara hälsofrämjande, generell, tidigt förebyggande och stödjande.

Läs mer om Familjecentralen

Kontakt

Senast uppdaterad:
9 mars 2022