Skolan firar Sveriges demokrati 100 år

Demokratitårtan skapad av papper med dikter som uppmärksammar demokratin 100 år i Sverige.

I år firar Sveriges demokrati 100 år! Hurra! Det har Mullsjö F-3 firat genom att skapa en poetisk demokratitårta.

Årskurs 3 i ABC-huset, Mullsjö F-3, har firat genom att sedan skolstarten läsa om demokratin som begrepp, allas lika värde, yttrandefrihet, källkritik och även de 17 globala målen.

Eleverna har också högläst, samtalat och skrivit om flera personer som betytt mycket för demokrati- och miljöfrågor i dåtid och nutid, bland andra Selma Lagerlöf, Malala Yousafzai och Greta Thunberg.

Flera fantastiska bilderböcker har fått dem att tänka och samtala om att våga leva sitt liv, våga göra sin röst hörd och hur demokrati ser ut hos oss på skolgården och i klassrummet.

/Lärarna i årskurs 3 i ABC-huset

Se elevernas demokratitårta på biblioteket

Nu finns elevernas tankar och känslor om demokrati och de 17 globala målen på en 2 meter hög demokratitårta i form av dikter på Mullsjö kommunbibliotek.

Eleverna har arbetat med de 17 globala målen sedan de gick i årskurs 1. De kopplar de globala målen till arbetet med värdegrunden, allas lika värde och miljöarbetet. Eleverna får sedan skriva sina tankar i diktform, Sustainable Poetry. Det är ett projekt som de har deltagit i under flera år. Läs gärna mer om årets poesiutmaning på sidan Sustainable Poetry Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

- Det har varit ett fantastiskt engagerande innehåll för oss alla, hoppas att du också blir inspirerad, hälsar lärarna i årskurs 3!

Senast uppdaterad:
30 september 2021